Ειδήσεις

Πρόγραμμα Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων


Με την παρουσίαση  της ποιητικής συλλογής ” Τα Ορεινά” του ποιητή Χρήστου Κολτσίδα  το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης.  Μιας ημέρας που εδώ και δέκα χρόνια έχει καθιερωθεί να συμπίπτει με την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου, την πρώτη δηλαδή ημέρα της Άνοιξης, συμβολίζοντας έτσι το διαρκή αγώνα της φωτεινής μέρας με την απαισιόδοξη νύχτα.

Ο Χρήστος Κολτσίδας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1991 και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η ποιητική συλλογή ” Τα Ορεινά ” κυκλοφόρησε το 2016  από τις Εκδόσεις Μελάνι αποσπώντας το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποίησης Πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού . Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λύδιας Κονιόρδου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ζεστό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων .

Συντονίζουν : η Χριστίνα Λιούτα, φιλόλογος και ο Βαγγέλης Ντελλής, φιλόλογος – συγγραφέας. Παρεμβαίνει ο Ηλίας Μπαρτζιώκας, Εκπαιδευτικός – Βιβλιοπώλης, ενώ ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ντέμη Καρδιτσιώτη. Πληροφορίες : 6977150417 και 6972987721.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση μελισσοκόμων με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Πανελλήνιοι Αγώνες Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών