Ειδήσεις

Πρόγραμμα Erasmus +KA229, 3η διεθνής Συνάντηση στην Ιταλία


Την Ιταλία επισκέφθηκαν από 6-12 Οκτωβρίου 5 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές του 5ου Λυκείου Καρδίτσας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +KA229, με θέμα: SIFTING KNOWLEDGE FROM ACQUIRING TOUSING – 21STCENTURYSKILLS.

Συγκεκριμένα η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Modica της Σικελίας, στο σχολείο IPSSAR “P.piGrimaldi”, όπου ο διευθυντής BartolomeoSaitta, οι υπεύθυνοι καθηγητές Graziella Coralloκαι RaffaeleIaconoκαι οι μαθητές υποδέχτηκαν την ελληνική και τις αντιπροσωπίες από την Πορτογαλία, Τουρκία και Ρουμανία. Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές: Κοντορούπη Ευαγγελία, Καπράνα Απόστολο, Ζίκο Βασιλική, Τσιοπούλου Μαρία και Καραλούλη Κωνσταντίνο και τους συνοδούς καθηγητές Ζήση Ευθυμία και Μαυροκέφαλο Γεράσιμο.

Το θέμα της συνάντησης ήταν τα “Fakenews”. Οι μαθητές παρουσίασαν την έρευνά τους συγκρίνοντας άρθρα πάνω στο ίδιο θέμα, κατανόησαν με ποια κριτήρια μπορούν να διαχωρίσουν τις αληθινές από τις ψεύτικες ειδήσεις και ασκήθηκαν στον εντοπισμό των fakenews στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, έμαθαν να δημιουργούν επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn και σε συνεργασία με την διεθνή εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad διερεύνησαν τα καίρια σημεία στη σύνταξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού βιογραφικού.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και παιχνίδια γνωριμίας των μαθητών, περιήγηση στην παλιά πόλη της Modica που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, επίσκεψη στη βιομηχανία καφέ ΜΟΑΚ και εκδρομή στις Συρακούσες.Τέλος, οι μαθητές ωφελήθηκαν από την επαφή τους με μαθητές άλλων χωρών και την γνωριμία με την ιταλική κουλτούρα. Το πρόγραμμα προβλέπει δύο ακόμα κινητικότητες, στην Τουρκία και τη Ρουμανία.

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Καρδίτσας και τον πρόεδρό του κ. Σιατήρα Λάμπρο για την βοήθειά τους κατά την μετακίνηση των μαθητών από και προς την Αθήνα.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Κ. Αγοραστού στη συζήτηση για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο Εσπερίδα για την πληροφόρηση των επιχειρήσεων