Πρότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Ένα πρωτότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα παρουσίασε την περασμένη  Πέμπτη το βράδυ στο  Παυσίλυπο το 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, με θέμα ΄΄ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: AYTOTOΘΑΥΜΑ΄΄.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στη δημιουργία της φύσης όπως περιγράφεται μέσα από τον 103ο ψαλμό του Δαυίδ, με τον οποίο ξεκινάει η ακολουθία του Εσπερινού. Οι μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών του προγράμματος κ. Ηλία Καπέλα και κα. Αναστασίας  Μαχαίρα εικονοποίησαν το περιεχόμενο του ψαλμού ενώ ταυτόχρονα  ο ψαλμός ακούγεται μελοποιημένος από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θες/δος και Φαν/λων υπό την  διεύθυνση του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη  Δ/ντή της σχολής. Το πρόγραμμα τελέστηκε υπό τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη   κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και προλογίστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θες/δος και Φαν/λων κ. ΚΥΡΙΛΛΟ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ , Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Θωμάς Καρανίκας,  Δ/ντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΠΟΚ συνεχίζει την πετυχημένη πορεία στο 2014
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λίμνης Πλαστήρα