Ειδήσεις

Ρύπανση με λύματα οικιακά και βοθρολύματα στις Τ.Κ Αγίου Ακακίου, Λοξάδας και Χάρματος


Ύστερα από καταγγελίες συνδημοτών μας διαπιστώθηκε ότι παροχετεύονται μέσω αγωγών ακατέργαστα, ελεύθερα, αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, Λύματα, οικιακά και βοθρολύματα στα ρέματα των Τοπικών Κοινοτήτων Άγιος Ακάκιος , Λοξάδα και Χάρμα του Δήμου Μουζακίου Ν.Καρδίτσας.

Όλα τα προαναφερόμενα επιβαρύνουν βάναυσα και επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα, την τροφική αλυσίδα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων καταλήγοντας στα χωράφια και στις βρύσες των σπιτιών τους, με συνέπειες τη ρύπανση του περιβάλλοντος , την αφόρητη δυσοσμία, τη μόλυνση από βλαβερά στραγγίσματα και τον σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Με βοθρολύματα και οικιακά προφανώς ποτίζονται χωράφια, μολύνονται τα ύδατα και ευωδιάζουν οι πλατείες στις προαναφερόμενες κοινότητες».

Στη Λοξάδα δε το ρέμα «έχει πάρει και τη σχετική ονομασία» «Σκατιάρης».

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Η ρύπανση πιθανότατα και κατά την άποψή μας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά άγνοιας , απρονοησίας και ασυνειδησίας , αλλά διαχρονικά συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή «εν γνώσει των υπευθύνων» , συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα και με τελικό αποδέκτη, παρανόμως και επικινδύνως τα ρέματα «Σκατιάρης», «Γιαννάκης» ,«Βαθύρεμα» και παρακείμενα.

Καλούμε κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή άμεσα να διερευνήσει, και να ελέγξει την κατάσταση , να εφαρμόσει την αρχή <<ο ρυπαίνων πληρώνει>> και να καταλογίσει ευθύνες και ζημία , λαμβάνοντας παράλληλα και κάθε οφειλόμενο μέτρο για την προστασία των υδάτων , του οικοσυστήματος , του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών.-

Μουζάκι 5-7-2016

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε. Χαντζηγούλας Χ. , Γιώτης Λ., Βασιλάκος Α.

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Στο αστικό πράσινο θα είναι αφιερωμένη η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας