Σεμινάρια χρήσης ηλ. υπηρεσιών επιμελητηρίου Καρδίτσας


Ημερομηνίες παρακολούθησης: 18/19/20 Νοεμβρίου 2008,

Τόπος διεξαγωγής: Επιμελητήριο Καρδίτσας,

ώρα: 7:00 – 9:00μμ,

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος ηλεκτρονικός κόσμος απαιτεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο δομούνται οι επιχειρήσεις και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο τεχνολογικό περιβάλλον και να είναι προετοιμασμένοι να υιοθετήσουν νέες τεχνικές, καθώς επίσης και να επαναπροσδιορίσουν στρατηγικές, προκειμένου να συμβαδίσουν με τους ρυθμούς αλλαγής.

Στα πλαίσια αυτού του εκσυγχρονισμού και στην προσπάθεια του το Επιμελητήριο Καρδίτσας να αναπτύξει και να προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, διοργανώνει σεμινάρια μέσα από τα οποία μπορεί ελεύθερα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει και να γνωρίσει μέσα από παρουσιάσεις τις υπηρεσίες e-επιμελητήριο και marketplace (ηλεκτρονικό εμπόριο).

Οι παραδοσιακοί τρόποι διενέργειας εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η ανάγκη για μείωση του κόστους, επιτάχυνση των συναλλαγών και διεύρυνση των αγορών επιβάλει τη χρήση εξελιγμένων μέσων που αυτοματοποιούν βασικές λειτουργίες, διευκολύνουν τη γρήγορη και αξιόπιστη ανταλλαγή τυποποιημένης πληροφορίας και παρέχουν κρίσιμη πληροφόρηση για τη λήψη αποφάσεων.

Ωστόσο, η αγορά, εγκατάσταση, ανάπτυξη και συντήρηση τέτοιων μέσων απαιτεί υψηλές επενδύσεις κι αυτό καθιστά τη χρήση τους απαγορευτική.

Η ανάπτυξη της απαιτούμενης υποδομής του τύπου αυτού κεντρικά από το Επιμελητήριο δίνει λύση στο πρόβλημα και παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες και πρακτικές και ταυτόχρονα να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Μέσω του Ηλεκτρονικού Εμπορικού Κέντρου θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα ολοκληρωμένης προβολής της κάθε επιχείρησης-μέλους του Επιμελητηρίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συνεισφέροντας στη σύναψη συνεργασιών και νέων εμπορικών συμφωνιών. Οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους θα προβάλλονται σε ειδική περιοχή Εκθετηρίου Προϊόντων του Portal.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, και 20 Νοεμβρίου στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με ώρες διεξαγωγής  19.00 – 21.00 μ.μ. θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:

E-marketplace

  • Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Εμπορικού Κέντρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
  • Ηλεκτρονικές αγορές μέσω του κόμβου
  • Ο νέος Κόμβος επιχειρηματικής πληροφόρησης
  • Υπηρεσίες Επιχειρηματικής στήριξης του κόμβου

e – Επιμελητήριο

Για το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως κομβικής σημασίας για την μετεξέλιξή του, σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκού επίπεδου, οργανισμό, αλλά κυρίως για την εξυπηρέτηση των μελών της Επιχειρηματικής κοινότητας της Καρδίτσας με νέες καινοτόμες και επιδεικτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο έργο έχει ως κεντρικό στόχο την μετατροπή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας από ένα συμβατικό φορέα παροχής Υπηρεσιών Δημόσιας Αρχής, σε ουσιαστικό φορέα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία. Με τον τρόπο αυτό προβλέπεται να επιτευχθεί η μετάβαση, βάση παραδείγματος, και των επιχειρήσεων μελών του στις εφαρμογές της «Νέας Οικονομίας» και της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Περιληπτικά, οι υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν και θα εκπαιδευτούν οι επιχειρηματίες είναι:

  • Ηλεκτρονικοποίηση του συνόλου των συμβατικών και νέων υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και η παροχή δυνατότητας ασφαλούς πρόσβασή τους στις επιχειρήσεις – Μέλη του, μέσω του διαδικτύου.
  • Υπηρεσίες σύγχρονης επιχειρηματικής στήριξης με αναπτυξιακή διάσταση στα μέλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας μέσω διαδικτύου αλλά και με αποκεντρωμένες θέσεις φυσικής παροχής τους (τραπεζικό δίκτυο) .

ΣΚΟΠΟΣ

Στο τέλος των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να εξοικειωθούν με την έννοια του ηλεκτρονικού εμπορίου και να κατανοούν τη λειτουργία του.
  • Να διαχειρίζονται την ηλεκτρονική σελίδα της επιχείρησής τους στο internet προσελκύοντας έτσι νέους πελάτες και πετυχαίνοντας αύξηση του μεριδίου της «ηλεκτρονικής» αγοράς της επιχείρησης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να μπουν ενεργά στην «ηλεκτρονική αγορά».

Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες της Καρδίτσας για τις υπηρεσίες πληροφόρησης και στήριξης που παρέχει το Ηλεκτρονικό Κέντρο Εμπορίου Καρδίτσας, καθώς επίσης και για τους μηχανισμούς δια-επιχειρηματιών ηλεκτρονικών αγορών, που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ.Ελπίδα Παπαβασιλείου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας (τηλ. 2441023301).

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη κ. Σπύρου Ταλιαδούρου στο Δήμο Ρεντίνας
Επόμενο άρθρο Δρομολόγια intercity από Καλαμπάκα-Καρδίτσα προς Αθήνα & Θεσσαλονίκη