Σεμινάριο Χάλκινων πνευστών οργάνων στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας


Το  Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας που ανήκει στο Δ.Ο.Π.Α.Κ. πραγματοποίησε με επιτυχία το Πρώτο Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών οργάνων το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Απριλίου με τον Σολίστ Τρομπετίστα Γεράσιμο Ιωαννίδη. Οργανώθηκε και επιμελήθηκε από την Διεύθυνση και τον ειδικό καθηγητή του Ωδείου Γρηγόρη Κεφσερίδη.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το σεμινάριο μαθητές και μουσικοί από την πόλη μας, την πόλη των Τρικάλων, της Λάρισας και αλλού.
Ο Γεράσιμος Ιωαννίδης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να παίζει τρομπέτα σε μπάντα όταν ήταν 11 χρόνων με τον Αρχιμουσικό Αλ. Μποτετζάγια. Σπούδασε με καθηγητή τον Δ. Κάφυρη. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Σεμινάρια στην Ελλάδα, Ευρώπη όσο και στο εξωτερικό Αυστραλία, ΗΠΑ, Τουρκία, με Διάσημους καθηγητές.
Ως σολίστ  έχει παίξει στην Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Τσεχία, Danville ( Kentucky USA ) και έχει συμπράξει με άλλους διάσημους σολίστ.
Ήταν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων ( 1971-1985 ) και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ( 1975-1993 ). Από το 1993-2007 ήταν μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το 2010 προσεκλήθη ως τιμώμενος καλλιτέχνης στο Σίδνευ Αυστραλίας και έλαβε μέρος στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης εκτελεστών τρομπέτας ( ITG ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος λειτουργεί στο Δ.Ω.Κ. η Σχολή των Χάλκινων Πνευστών οργάνων.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Move on Green
Επόμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη με εργαζομένους των ΚΕΔΔΥ της Θεσσαλίας