Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Move on Green


Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες(28-30 Μαρτίου) στο Τερουέλ της Ισπανίας συνέδριο, με τη συμμετοχή των εταίρων  που υποστηρίζουν τη διακοινοτική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Move On Green( MOG).Το παρών στο συνέδριο έδωσε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ των βασικών υποστηρικτών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
Σκοπός του προγράμματος Move On Green, είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο συγκοινωνιακών πρακτικών που θα διευκολύνουν τη σύνδεση μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, με στόχο την ανάπτυξη των τελευταίων και τη μεταφορά ανθρώπινων πόρων και δυναμικού από τα μητροπολιτικά αστικά κέντρα στην περιφέρεια. Απαραίτητη προυπόθεση για την υλοποίηση των προαναφερθέντων, είναι η υιοθέτηση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον.
Στην εν λόγω διακοινοτική πρωτοβουλία συμμετέχουν φορείς από την Ισπανία, Σκωτία, Σλοβενία, Πολωνία, Λετονία, Γερμανία, Αυστρία και  Ουγγαρία. Από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα Move On Green, εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση που αφορά την ανάπτυξη και βελτίωση του υφιστάμενου συγκοινωνιακού δικτύου μεταξύ των πόλεων Βόλου-Λάρισας και Τρικάλων-Καρδίτσας ( δημιουργία δίπολων ), με στόχο την αναβάθμιση των διασυνδεδεμένων περιοχών και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον.
Η επόμενη συνάντηση των εταίρων, θα πραγματοποιηθεί στα νησιά Shetland της Σκωτίας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι το καταληκτικό συνέδριο της πρωτοβουλίας Move On Green, θα διοργανωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Μάιο του 2013.

Προηγούμενο άρθρο Δυνατότητα εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων για αγροτικές αποθήκες
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο Χάλκινων πνευστών οργάνων στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας