Πρωτοσέλιδο

Σε αγωνιστική εγρήγορση οι αγρότες του Νομού


Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση μας και την δυνατότητα μας να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Έχουν να κάνουν με την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, το υψηλό κόστος παραγωγής (1,45 ευρώ το πετρέλαιο), τις ανοιχτές – χαμηλές τιμές σε όλα τα προϊόντα, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ που παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματος μας. Καθώς επίσης τα «κόκκινα δάνεια» και για τους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (σπιτιών, χωραφιών κλπ.) για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για το ποσό των 500 ευρώ και άνω.

Τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ που θα μεγαλώσουν με τη νέα αναθεώρηση της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Όλα αυτά συμβάλουν στην γρηγορότερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας.

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ και στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΕΜ, για αγωνιστική  πανελλαδική δράση, αποφάσισε  την Τρίτη 13 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ), να συγκαλέσει σύσκεψη Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων, με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας με μαζικές κινητοποιήσεις που θα ανακόψουν την επίθεση και θα ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας και φυσικά δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.

Το επόμενο διάστημα και στα πλαίσια των αποφάσεων θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις Α.Σ. και περιοδείες της ΕΟΑΣΚ στα χωριά για ενημέρωση και οργάνωση της αγωνιστικής παρέμβασης.

Συνεχίζουμε  – θα νικήσουμε!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας