Πρωτοσέλιδο

Σε επαγρύπνηση οι φορείς για το νέο Πανεπιστήμιο


Σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκονται οι φορείς της Καρδίτσας αφού παραμένουν οι αντιδράσεις αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προβλέπει τη μεταφορά του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου επέλεξε να δει ξεχωριστά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο Καρδίτσας και ξεχωριστά θα δει τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριοφερειάρχες έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο το σύνολο των τοπικών φορέων.

Για το λόγο αυτό, το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου, και νέα σχετική συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας ώστε να εκτιμηθεί η μέχρι τώρα κατάσταση και να διερευνηθούν πιθανοί τρόποι αντίδρασης.

Προς το παρόν συμφωνήθηκε να περιμένουν ενημέρωση από τον δήμαρχο Καρδίτσας για τη μεταξύ τους συνάντηση και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή, να γίνει και η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες και στη συνέχεια να βγουν κάποια συμπεράσματα.

Ως εκ τούτου, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και νέα σύσκεψη ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φορείς επιμένουν στα εξής:

1ο Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα με τη σημερινή ενιαία και αδιαίρετη μορφή του.

2ο Τα τμήματα Δασοπονίας και Ξύλου και Επίπλου τα οποία συγχωνεύονται, πρέπει να ανωτατοποιηθούν, να αποκτήσουν πρόγραμμα σπουδών στο οποίο θα συμφωνήσει η ακαδημαϊκή κοινότητα των δυο τμημάτων και να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα.

3ο Να οριστικοποιηθεί η πρόταση του υπουργείου παιδείας για την ίδρυση σχολής Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα.

4ο Να ιδρυθεί έδρα σχολής στην Καρδίτσα με πιθανό τίτλο Τεχνολογίας Αγροδιατροφής, με την ένταξη σε αυτή των τμημάτων Κτηνιατρικής, Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο προϊόν ΠΟΠ Μεσενικόλα από τον Διόνυσο
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο επιχειρηματικότητας για νέους