Σε λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα για τα έργα του Αχελώου από την ΠΑΣΕ


   Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα  «Έργα Αχελώου» που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα έργα μερικής μεταφοράς νερού από τον  Αχελώο στη Θεσσαλία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι η http://www.ergaaxeloou.gr/  στην οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει  πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό και την αναγκαιότητα του έργου, τα οικονομικά στοιχεία και τη σημερινή του εικόνα καθώς και νέα σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται για τον Αχελώο.

 Στην ιστοσελίδα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει αρχειακό υλικό που συγκεντρώθηκε από την ΠΑΣΕ, όπως Δελτία Τύπου των τριών τελευταίων ετών, Μελέτες από το 1968 έως σήμερα, Παρουσιάσεις- εισηγήσεις, από το 1982 έως σήμερα, Νομοθετήματα και Κανονισμούς, Δικαστικές αποφάσεις, Έντυπα, Φωτογραφίες και Κάρτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όσον αφορά το υλικό, σημαντική ήταν η συνεισφορά του αρχείου του κ Χατζηλάκου από τη Λάρισα.

Η συγκέντρωση του υλικού και η κατασκευή της ιστοσελίδας έγινε από την ΠΑΣΕ, με  ανάθεση στην ΑΝΚΑ και με την οικονομική συμβολή 12 φορέων της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, οικονομικά συμμετείχαν οι 4 Νομαρχίες της Θεσσαλίας, οι 4 ΤΕΔΚ και οι 4 Δήμοι της έδρας του κάθε Νομού.

Σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος δήλωσε:  Μέλημά μας είναι, πέραν από τις ενέργειες για επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου, να έχουμε συμμάχους όλους τους πολίτες της χώρας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το έργο. Η ιστοσελίδα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών ενημέρωσης όπως η εκτύπωση  σύντομου τρίπτυχου ενημερωτικού φυλλαδίου, η διοργάνωση ημερίδων και η έκδοση πληρέστερου 16σέλιδου ενημερωτικού εντύπου για τα έργα Αχελώου.

Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου, ενός από τα σημαντικότερα στη Θεσσαλία, πρέπει να συνεχιστεί και με τη νέα Αυτοδιοικητική δομή. Η αιρετή Περιφέρεια και οι νέοι ισχυροί Δήμοι από κοινού μπορούν να κάνουν πιο δυνατή τη φωνή των Θεσσαλών, που είναι φωνή του Δικαίου, κυρίως μέσω της συμμετοχής τους σε κάθε διαδικασία που θα υπάρξει στο μέλλον (δικαστικές διαμάχες, διαβούλευση για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης) κλπ. Από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου».

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται σήμερα στην κ. πλατεία οι εορταστικές εκδηλώσεις με την συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ντίνος Ρόβλιας: «Χτυπάμε την αισχροκέρδεια»