Πρωτοσέλιδο

Σε λευκό κλοιό ο Νομός – Χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στην πόλη


Ακόμα και χιονόνερο στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας έπεσε την Τετάρτη, σε μία από τις δυσκολότερες μέχρι στιγμής ημέρες του φετινού χειμώνα.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα η ψυχρή εισβολή του χειμώνα ήταν κάτι παραπάνω από έντονη σε όλο το Νομό, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από νωρίς, λοιπόν, έπεφτε χιονόνερο μέσα στην πόλη το οποίο όμως δεν κράτησε για πολύ, ενώ το κρύο ήταν ακόμα πιο τσουχτερό.

Στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα το ύψος του χιονιού φθάνει τα 10 έως 15 εκατοστά και στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου τα 25 έως 30 εκατοστά.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη. Από την πλευρά τους τόσο η Περιφερειακή Ενότητα, όσο και οι Δήμοι του Νομού βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Όσο για τις θερμοκρασίες, σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος έφθασε μέσα στη νύχτα κάτω του μηδενός. Για αύριο Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται το πρωί από -1 έως -5 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι αναμένεται μικρή βελτίωση. Λίγο καλύτερα δείχνουν να είναι τα πράγματα την Παρασκευή όπου θα ξυπνήσουμε στους 0 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι θα υπάρχει και πάλι μικρή βελτίωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Όταν οι χορτάτοι μιλάνε για τα προβλήματα των πεινασμένων