Πρωτοσέλιδο

Σε λευκό κλοιό όλος ο Νομός – Σφοδρή χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Καρδίτσας


Ξεπέρασε τα 30 εκατοστά το ύψος του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Καρδίτσας δημιουργώντας πολλά προβλήματα και απίστευτη ταλαιπωρία.

Η Τετάρτη ξημέρωσε με ακόμα περισσότερο χιόνι για την πόλη της Καρδίτσας, χιόνι που δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Η χιονόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που σκέπασε τα πάντα αμέσως και πολύ εύκολα κάνοντας πολύ δύσκολη τη μετακίνηση όλων όσων έπρεπε να βγουν είτε για να πάνε στη δουλειά τους είτε για να τακτοποιήσουν διάφορες εκκρεμότητες.

Όλοι οι δρόμοι, ακόμα και οι πιο κεντρικοί, ήταν από νωρίς το πρωί απροσπέλαστοι, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι άφησαν τα οχήματά τους και προτίμησαν να κινηθούν με τα πόδια.

Οι μετακινήσεις ήταν για όλους, πεζούς και οδηγούς, ιδιαίτερα δύσκολη και ειδικά σε κάποια σημεία όπου το οδόστρωμα ή τα πεζοδρόμια γλιστράνε πάρα πολύ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όλες οι διαδρομές χρειάζονται το διπλάσιο χρόνο απ ΄ ότι συνήθως για να γίνουν αφού τα πάντα έχουν καλυφθεί από το χιόνι. Το τοπίο μπορεί να είναι πανέμορφο και άκρως χειμωνιάτικο, αλλά χρειάζεται να είμαστε όλοι μας πολύ προσεχτικοί και να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

kairiko-1

kairiko-2

kairiko-3

kairiko-4

kairiko-5

kairiko-6

Ο Δήμος Καρδίτσας καταβάλει συνεχή προσπάθεια για τον καθαρισμό των δρόμων αλλά το πρόβλημα είναι γενικό και εύλογα μπορεί κανείς να αντιληφθεί το τι συμβαίνει και περιφερειακά.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο Πέμπτη και όλοι οι Δήμοι βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

kairiko-8

kairiko-9

kairiko-10

kairiko-11

kairiko-12

Στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά, όπως και στο Δήμο Καρδίτσας, ενώ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα έφθασε τα 30 εκατοστά. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Δήμο Αργιθέας όπου τα μηχανήματα δίνουν πραγματική μάχη για να μείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί.

Και τα 40 συνολικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας παραμένουν επί ποδός δουλεύοντας κάτω από πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και καλό θα ήταν πριν κινηθεί κάποιος να επικοινωνεί με την Αστυνομία αφού τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Είναι γεγονός ότι η Τετάρτη αναδεικνύεται στην πιο δύσκολη μέρα από το Σάββατο και μετά που ξεκίνησε αυτό το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα έχουμε και συνέχεια και μάλιστα και η επόμενη εβδομάδα θα φέρει και νέες χιονοπτώσεις.

 

Που χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με τη σημερινή πρωινή ενημέρωση από την Αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο έως 52ο χλμ. θέση «Τύμπανος».

-Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7ο έως 21οχλμ., θέση «Αγ. Νικόλαος».

-Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 10ο έως 42ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Καλλιθήρου), από 10οχλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ.

-Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

-Επ. Ο Καρδίτσας Μητρόπολης – Δ/ση Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης – Τσαρδακίου, από 16ο έως 32ο χλμ.

-Επ. Ο Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από το 24ο χλμ.

-Περιμετρικά της Λίμνης Ν. Πλαστήρα.

– Όλο το οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας.

 

Οι νεότερες μετεωρολογικές προβλέψεις

Σύμφωνα με τις νεότερες μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός στην Καρδίτσα για τις επόμενες μέρες θα έχει ως εξής:

– Την Πέμπτη στις 8.00 το πρωί ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -16 βαθμούς Κελσίου. Στις 20.00 αναμένεται νέα ασθενής χιονόπτωση και στις 2.00 τη νύχτα η θερμοκρασία θα φθάσει τους -12.

– Την Παρασκευή δεν θα υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις, αλλά θα ξυπνήσουμε στους -14. Χαμηλές θερμοκρασίες και την υπόλοιπη ημέρα.

– Το Σάββατο το πρωί προβλέπεται νέα χιονόπτωση αλλά γρήγορα ο καιρός «καθαρίζει». Στις 14.00 το μεσημέρι το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 8 βαθμούς και από αργά το απόγευμα και μετά θα βρίσκεται και πάλι κάτω του μηδενός.

– Την Κυριακή το πρωί θα έχουμε -11 και στις 20.00 φαίνεται να ξεκινάει νέα χιονόπτωση.

– Τη Δευτέρα θα έχουμε όλη την ημέρα χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί.

Προηγούμενο άρθρο Αγρόκτημα Βασιλάκου: Δεν θα πραγματοποιηθεί στις 12-1-17 το Συμπόσιο
Επόμενο άρθρο Κλειστά Πέμπτη 12.1 και Παρασκευή 13.1 όλα τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας