Σε νέες βάσεις ο τουρισμός της Δυτ. Θεσσαλίας


Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Νομαρχίες Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στις µέρες µας και ιδιαίτερα µέσα στα πλαίσια της Ενωµένης Ευρώπης και της ανάληψης από τη χώρα των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 η προβολή της Ελλάδος αποκτάει όλο και µεγαλύτερη σηµασία. Με άλλα λόγια, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συστηµατικότερη, η άρτια οργανωµένη και η πιο δυναµική προβολή της χώρας µας µε απώτερο στόχο να αντιµετωπίσει τον αυξανόµενο διεθνή ανταγωνισµό που επικρατεί καθώς και τις συνεχείς πιέσεις και αµφισβητήσεις που δέχεται. Πολύς λόγος γίνεται ειδικότερα για την τουριστική προβολή της χώρας από το γεγονός ότι για τον κλάδο του Τουρισµού δαπανώνται τεράστια χρηµατικά κονδύλια ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία και εκτός απ’ αυτό ο τουρισµός αποτελεί τον φορέα στον οποίο απασχολούνται πάνω από 700.000 άτοµα. Η προώθηση λοιπόν του τουριστικού προϊόντος και της Δυτικής Θεσσαλίας, συγκαταλέγεται στις πρώτες προτεραιότητες των Νομαρχών Καρδίτσας και Τρικάλων κ.κ. Αλεξάκου και Βλαχογιάννη αντίστοιχα, όπου χθες πραγματοποίησαν συνάντηση στον Κοινοτικό Ξενώνα του δ.δ. Νεοχωρίου «Αγνάντι» προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο φορέων, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την τουριστική βιομηχανία. Για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου, την αξιοποίηση της εμπειρίας που διαθέτουν αλλά και το συντονισμό όλων των ενεργειών σε τοπικό επίπεδο, οι δύο Νομάρχες πλαισιώνονταν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες τους προκειμένου να χαράξουν κοινή στρατηγική κατεύθυνση της τουριστικής προβολής των δύο περιοχών, ενώ τονίστηκε η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς, μέσα από μια αμφίδρομη επικοινωνία, αφενός μεταξύ δημόσιων φορέων και αφετέρου μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Στόχος λοιπόν των δύο Νομαρχιών θα είναι η κοινή προβολή των τουριστικών υπηρεσιών, προϊόντων και εκδηλώσεων που προβάλλουν συνολικά τους δύο νομούς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μέσα από μια ενιαία αντίληψη των πραγματικών αναγκών της περιοχής μας, με τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρήσεων με τον τουρισμό, η βελτίωση των ποιοτικών δεικτών υπηρεσιών και προϊόντων σε όλο το φάσμα του τουρισμού, η συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των σχέσεων με τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές που τροφοδοτούν τους δύο νομούς καθώς και η αναζήτηση νέων αναδυόμενων αγορών για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, η άμβλυνση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού, η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με θεματικές και εναλλακτικές μορφές προσφοράς κλπ.  

Ο κ. Αλεξάκος

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ανέφερε: «Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο νομών και την εκμετάλλευση των ευκαιριών προς όφελος των συμπολιτών μας, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο θέμα του τουρισμού, όπου θα συμμετέχουμε με κοινά περίπτερα στις εκθέσεις του εξωτερικού, κοινά ενημερωτικά φυλλάδια και μ’αυτό τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους επισκέπτες των περιοχών μας να συμπεριλαμβάνουν και τις δύο περιοχές στο πρόγραμμά τους. Μ’αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αυξήσουμε και τις διανυκτερεύσεις στο νομό μας, αλλά και τα χρήματα που αφήνουν οι επισκέπτες στην περιοχή. Παράλληλα να στείλουμε μήνυμα και στους κατοίκους των δύο νομών, να «ανοίξουν» τα σύνορά τους, να γνωρίσουν τον όμορο με τον δικό τους νομό. Τη συνεργασία μας αυτή δεν θα την κρατήσουμε μόνο στο κομμάτι του τουρισμού αλλά και σε άλλες δράσεις της οικονομικής ζωής».

Ο κ. Βλαχογιάννης 

Τέλος, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, είπε: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη των περιοχών μας, κάτι που έχουμε κάνει και στο παρελθόν μέσω του προγράμματος Πίνδος και άλλων κοινών συναντήσεων, γιατί πιστεύουμε ότι η φυσιογνωμία που έχουμε ταιριάζει σε ένα κοινό πρόγραμμα, με κοινούς προορισμούς και κοινούς στόχους. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μεγάλο ρεύμα προσκυνητών που υπάρχει στα Μετέωρα, την επισκεψιμότητα των ορεινών περιοχών των Τρικάλων αλλά και την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Θα δούμε και μέσω της σύμβασης που υπέγραψα για την Εγνατία με τους άλλους 11 Νομάρχες, αν μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τη λίμνη Πλαστήρα μέσα στους προορισμούς που πρέπει να αξιοποιηθούν μέσω αυτού του προγράμματος. Θα πρέπει επίσης να επιδιωχθεί μια κοινή συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες, έτσι ώστε τα «πακέτα» που βγαίνουν να κατευθύνονται προς τους δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που είναι οι ορεινοί όγκοι των νομών μας, αλλά και τα Μετέωρα. Αισιοδοξούμε ότι η συνένωση δυνάμεων θα φέρει αποτελέσματα. Εξάλλου δεν είμαστε απλά γείτονες, είμαστε και φίλοι με ίδια χαρακτηριστικά και έτσι πρέπει να πορευτούμε».

Προηγούμενο άρθρο Νέες εντάξεις 7,3 εκ. € στο Β κύκλο του Επενδυτικού Νόμου
Επόμενο άρθρο Αντι-ΚΚΕ κομπάρσοι ...