Σε πλήρη εξέλιξη ο αποχιονισμός στο Δήμο Καρδίτσας


23 μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς από το απόγευμα της Παρασκευής για να κρατήσουν καθαρούς τους δρόμους στον ορεινό όγκο και την πεδινή ζώνη

 

Σε πλήρη εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 10/2, -έπειτα και από τη νέα επιδείνωση που παρουσίασαν οι καιρικές συνθήκες την περιοχή μας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις – βρίσκεται η επιχείρηση του αποχιονισμού σε όλη την έκταση του Δήμου Καρδίτσας, ο οποίος ήταν και παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν αδιάλειπτα μέρα και νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων, τόσο στην πόλη της Καρδίτσας και σε όλη την πεδινή ζώνη, όσο και κυρίως στον ορεινό όγκο, όπου η πολυήμερη κακοκαιρία έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα, με το ύψος του χιονιού σε πολλές Κοινότητες να έχει ξεπεράσει το 1 ½ μέτρο!

 

Συνολικά τα μηχανήματα του Δήμου Καρδίτσας που επιχειρούν είναι:

–          3 λεπιδοφόρα απορριμματοφόρα

–          2 αλατιέρες που ρίχνουν προληπτικά από το βράδυ της Παρασκευής αλάτι σε σημεία, όπου εντοπίζονται προβλήματα ολισθηρότητας στο οδόστρωμα

–          3 γκρέηντερ

–          8 εκσκαφείς- φορτωτές (JCB)

–          2 τρακτέρ με εκχιονιστικές λεπίδες

–          4 φορτωτές

–          2 μικρούς φορτωτές (bobcat)

 

Στην Καρδίτσα

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχεδιασμό η πόλη της Καρδίτσας έχει χωριστεί για τις ανάγκες αποχιονισμού σε 8 τομείς, όπου επιχειρούν τα μηχανήματα του Δήμου, κρατώντας καθαρούς όλους τους δρόμους στο κέντρο και τις συνοικίες.

Παράλληλα μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ πραγματοποιούν νέους καθαρισμούς φρεατίων, για να μην υπάρξει και αυτή τη φορά το παραμικρό πρόβλημα όταν θα αρχίσει το λιώσιμο του χιονιού.

Εκχιονισμοί πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις πεδινές Κοινότητες.

 

 

 

 

 

Στον ορεινό όγκο

Μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της πολυήμερης και συνεχιζόμενης κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, όχι μόνο από καλώδια που δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού, αλλά και από πολλές σπασμένες κολώνες.

Μέχρι χθες το μεσημέρι χωρίς ρεύμα παρέμεναν οι Κοινότητες: Κατστανιά- Μούχα, Καροπλέσι ( σε όλους τους οικισμούς), Μολόχα, Σαραντάπορο- Νεράϊδα και Πορτίτσα.

Μηχανήματα του Δήμου που συνόδευαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι κατάφεραν να φθάσουν στον οικισμό του Σαραντάπορου μέσω της Μολόχας, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για τον αποχιονισμό του οικισμού της Νεράιδας, όπου παραμένουν αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια.

Οι κοινότητες της Πορτίτσας και του Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Μητρόπολης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους, λόγω βλάβης υποσταθμών της ΔΕΗ που δίνουν ρεύμα στα αντλιοστάσιά τους.

Το ίδιο πρόβλημα με διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου τους αντιμετωπίζουν και οι κοινότητες Καταφυγίου και Λαμπερού.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προσπαθεί να προσεγγίσει τους υποσταθμούς που έχουν υποστεί βλάβη, για την επαναλειτουργία τους.  Η ηλεκτροδότηση της Πορτίτσας αποκαταστάθηκε προσωρινά, αλλά διακόπηκε εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Η Δημοτική Αρχή και όλος ο μηχανισμός του Δήμου Καρδίτσας παραμένουν σε επιφυλακή και παρεμβαίνουν, όπου είναι ανθρωπίνως δυνατό.  

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάχη να αποκατασταθεί το δίκτυο της ΔΕΗ σε Ανθοχώρι και Αμυγδαλή στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Να απλοποιηθεί η διαδικασία για την έκδοση αδειών των γεωτρήσεων - Ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου με έγγραφό του από τον Υπουργό ΥΠΠΕΚΑ