Μάχη να αποκατασταθεί το δίκτυο της ΔΕΗ σε Ανθοχώρι και Αμυγδαλή στο Δήμο Μουζακίου


Μάχη με τον άνευ προηγουμένου χιονιά δίνει ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τα συνεργεία της ΔΕΗ προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος σε δυο χωριά το Ανθοχώρι και την Αμυγδαλή που βρίσκονται στο σκοτάδι για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Την προσπάθεια επέβλεπε ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Κολοβός που ήταν επιτόπου μαζί με τα συνεργεία, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια τοπικών εργατών που επιστράτευσε ο Δήμος Μουζακίου, προκειμένου να προσεγγιστεί το σημείο όπου κόπηκαν τα καλώδια, καθώς το μέρος ήταν ιδιαίτερα απρόσιτο και απόκρυμνο.

Στο μεταξύ το χιόνι που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιούργησε επί πλέον προβλήματα και χρειάστηκε εκ νέου σοβαρή προσπάθεια από τα μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτικά που μισθώθηκαν προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι σ’ όλα τα ορεινά χωριά.

Μετά από μία γιγαντιαία προσπάθεια απεγκλωβίστηκε τελικά αργά το βράδυ της Παρασκευής ο κτηνοτρόφος στη Βατσουνιά που ήταν αποκλεισμένος στη στάνη του, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το χωριό.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους καθότι η χιονόπτωση είναι έντονη για 10η ημέρα. Τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος που έχει το γενικό συντονισμό, όσο και οι χειριστές του Δήμου αλλά και οι ιδιώτες μηχανηματάδες που έχουν μισθωθεί από το Δήμο Μουζακίου δίνουν πολύωρες μάχες καθημερινά με τα χιόνια και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την προσπάθειά τους που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Επίσης ευχαριστώ και τους αντιδημάρχους κ.κ. Τζιβέλη και Κωνσταντάκο που συνδράμουν στην όλη προσπάθεια, όπως επίσης και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Αξιοθαύμαστη είναι και η υπομονή των κατοίκων μας που υπομένουν χωρίς διαμαρτυρίες τόσο τον αποκλεισμό από τα χιόνια όσο και τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος» Δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Ο κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μηνίτσιο και Κωνσταντάκο επισκέφθηκαν το Ανθοχώρι όπου είχαν συνεργασία με το Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Κολοβό για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια και στο Δ. Σοφάδων»
Επόμενο άρθρο Σε πλήρη εξέλιξη ο αποχιονισμός στο Δήμο Καρδίτσας