Σε 3,5 εκ. ευρώ ανέρχονται οι υποχρεώσεις του Δ. Καρδίτσας


Σε μία σύντομη ενημέρωση  για την οικονομική κατάσταση του Δήμου προχώρησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκος, αυτή τη στιγμή οι υποχρεώσεις του Δήμου φθάνουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Ήδη, έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και υπάρχει μία θετική ανταπόκριση της τελευταίας για αναχρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος θα πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι ώστε να υποστηριχτούν οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν τόσο οξυμένα οικονομικά προβλήματα και για δύο χρόνια να υπάρξει αυξημένη επιχορήγηση.

 

Υπέρογκες οι οφειλές σε ενοίκια

Την ίδια στιγμή, τεράστιες είναι και οι οφειλές του Δήμου σε ό, τι έχει να κάνει με τα ενοίκια του Ωδείου, της Φιλαρμονικής καθώς και της Βιβλιοθήκης στη Λάππα.

Το οφειλόμενο ποσό για το Ωδείο ανέρχεται σε 55.000 ευρώ και από 17.000 ευρώ οφείλονται για τα ενοίκια της Φιλαρμονικής και της Βιβλιοθήκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξάκος,  η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αναζητά χώρους για τη στέγαση τους ώστε να απαλλαγεί από όλο αυτό το οικονομικό βάρος.

Ήδη, για την περίπτωση της Φιλαρμονικής, και μετά από σχετική ερώτηση του κ. Στ. Παπαγεωργίου, τόνισε πως ο στόχος είναι να εγκατασταθεί στο κτίριο του πρώην Στρατολογικού Γραφείου.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει γίνει επαφή με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και μέχρι το τέλος του Απριλίου υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα δοθεί μια θετική απάντηση.

 

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ

Όπως επίσης έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ αναμένεται να πληρωθούν τη Μεγάλη Τρίτη λαμβάνοντας 3-4 από τους οφειλόμενους μισθούς τους.

 

Σε επαγρύπνηση για τα ΤΕΙ

Τέλος, σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστα Παπαλού για τα ΤΕΙ και το κατά πόσο έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες, ο κ. Αλεξάκος ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους καθηγητές, όσο και με τον ίδιο τον  Πρόεδρο του ΤΕΙ. Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Συνεχίζεται η προσπάθεια. Αφορά συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τους πάντες. Πρέπει άμεσα να γίνει μια συζήτηση».

Προηγούμενο άρθρο Oι καλύτερες χορωδίες του Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στο εξωτερικό
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρδίτσας: Για το λεγόμενο ''κοινωνικό'' παντοπωλείο