Ειδήσεις

Σημαντικές επιδόσεις και αύξηση μεγεθών για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας


Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του σημερινού ΔΣ, ο πρόεδρος Γεώργιος Μπούκης και τα  δύο εκτελεστικά μέλη -Γενικοί Διευθυντές,Παναγιώτης Τουρναβίτης και Χαράλαμπος Φύλλος, παραχώρησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνέντευξη στα ΜΜΕ κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας τους.

Ήταν μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδος η περασμένη τετραετία για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία γενικά. Τα capitalcontrols και η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου λειτούργησαν αρνητικά για τις τράπεζες. Παρά το αντίξοο περιβάλλον, η τοπική μας τράπεζα, η τράπεζα της Καρδίτσας σημείωσε σημαντικές επιδόσεις και αύξηση μεγεθών της αυτή την τετραετία.

Τα μέλη της αυξήθηκαν κατά 3.000 ξεπερνώντας τα 10.000 συνολικά. Το ενεργητικό ξεπέρασε τα 100.000.000 € και οι καταθέσεις έφθασαν τα 94.000.000 € σημειώνοντας αύξηση κατά 35%.

Η Συνεταιριστική τράπεζα της Καρδίτσας συνέχισε να στηρίζει την τοπική οικονομία δίνοντας ρευστότητα στην αγορά. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι χορηγήσεις ξεπέρασαν τα 77.000.000 € αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2015.

Η Τράπεζα μας συνέχισε και αυτή την τετραετία την κερδοφόρα πορεία της. Τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη των προηγουμένων χρήσεων ήταν σταθερά πάνω από το 1.000.000 € κάθε έτος (1.500.000 € το 2018). Επιβεβαιώνεται έτσι η δυναμική του οργανισμού και η ικανότητά του να παράγει κέρδη και να δίνει αξία στους συνεταίρους της.

Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον των προηγουμένων ετών, η διοίκηση επέλεξε να θωρακίσει την τράπεζα, εφαρμόζοντας συγκρατημένη μερισματική πολιτική και αυξάνοντας σημαντικά τις προβλέψεις από τα κέρδη. Έτσι, σήμερα οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών, ξεπερνούν τα 19.000.000 € (πλέον των εξασφαλίσεων των χρηματοδοτήσεων) που ισχυροποιούν σημαντικά την τράπεζα μας.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η τράπεζα του τόπου μας να παρουσιάζει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (21,01%) σε όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Πέραν αυτού, επιτυγχάνει διαρκώς την καλύτερη βαθμολογία σε όλες τις αξιολογήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (StressTest, SREP).

H Συνεταιριστική τράπεζα της Καρδίτσας καλείται πλέον να περάσει στην επόμενη μέρα, σε ένα περιβάλλονμε περισσότερες προκλήσεις. Ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός και πολυπρόσωπος. Όπως όμως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, η Συνεταιριστική τράπεζα της Καρδίτσας είναι σε θέση να συνεχίσει την κερδοφόρα πορεία της, έχοντας πλέον εξασφαλίσει και όλες τις εποπτικά απαραίτητες άδειες που θα της δώσουν το περιθώριο να λειτουργήσει σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, επιτυγχάνοντας περαιτέρω ανάπτυξητου κύκλου εργασιών της.

Καλούνται λοιπόν όλα τα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Υποψήφιοι για τις 7 θέσεις εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ.

Από έναν έως τέσσερις σταυρούς (1-4 σταυροί).

 

  1. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ
  2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
  3. ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  4. ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  5. ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  6. ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
  7. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΣΙΑΤΗΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  9. ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Υποψήφιοι για τις θέσεις υπευθύνων προσώπων που θα διευθύνουν τη δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Από έναν έως δύο σταυρούς (1-2 σταυροί).

 

  1. ΒΟΜΒΑΣ                 ΦΟΙΒΟΣ
  2. ΜΠΟΥΚΗΣ                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  3. ΜΠΟΥΣΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  4. ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μικρά υδροηλεκτρικά και αιολικά πάρκα: Ορισμένοι εξακολουθούν ν’ αγνοούν
Επόμενο άρθρο Κ. Νούσιος: Στηρίζουμε έμπρακτα με έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων τη Δημόσια Υγεία