Σημαντικές μουσικές προσωπικότητες στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας


Για δεκαπέντε (15) ημέρες σολίστ τραγουδιού, βιολιού, πιάνου, χορωδίες, ορχήστρες από Ελλάδα ,Ιταλία , Σερβία και Κορέα θα προσφέρουν ένα άκρως ποιοτικό Φεστιβάλ, ζωντανεύοντας παράλληλα τουριστικά την περιοχή της Καρδίτσας σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore(1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του,Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος  παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και ξεκίνησε με την στήριξη της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, πρότυπο επαρχιακού θεσμού και το μοναδικό στο Νομό που έχει ως κύριο αντικείμενο την Κλασσική Μουσική.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες και διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού πιάνου και κιθάρας  από την Ελλάδα, Ιταλία και Σερβία σένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Σολίστ πιάνου όπως η καταπληκτική ταλαντούχα Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων , ο διάσημος Σέρβος πιανίστας Vladimir Milosevic, η διάσημη Κορεάτισα βιολίστρια Juhui Choi, η διάσημη Ιταλίδα πιανίστρια Fernanda Damiano,η διακεκριμένη σοπράνο από τη Θεσσαλονίκη ,σολίστ από τη Θεσσαλονίκη, όπως και πληθώρα χορωδιών από τα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής, Γιάννενα, Αλμυρό, κλπ

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής για τον Καρδιτσιώτη Γεώργιο Καραϊσκάκη
Επόμενο άρθρο Στην Αργιθέα ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της περιοχής