Σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές Ιταλικής


  Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν σήμερα ακόμα στην ειδικότητα των καθηγητών Ιταλικής στα σχολεία του νομού.

          Συγκεκριμένα διαπιστώσαμε ότι τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν σχολεία των οποίων οι μαθητές επέλεξαν την Ιταλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα και δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα ούτε μία ώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, είτε τα παιδιά να παραμένουν στα προαύλια των σχολείων, είτε να ωθούνται εκ των πραγμάτων και χωρίς πραγματικά να το επιθυμούν στην επιλογή άλλης ξένης γλώσσας. Το τελευταίο σημαίνει βεβαίως ότι συνάδελφοι καθηγητές της Ιταλικής θα μείνουν χωρίς δουλειά.

          Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να στηρίξει το θεσμό της καθιέρωσης ακόμα μιας ξένης γλώσσας στο δημόσιο σχολείο, να προχωρήσει άμεσα σε διορισμό αναπληρωτών καθηγητών, καλύπτοντας έτσι τα κενά που υπάρχουν, δίνοντας τέλος τόσο στο πρόβλημα των μαθητών που περιμένουν τον καθηγητή τους, όσο και των εκπαιδευτικών που περιμένουν να διοριστούν και να πάνε στα σχολεία.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ                                                              ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  

Προηγούμενο άρθρο Προϊστάμενος Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Καρδίτσα τραγουδά χορωδιακά