Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Καρδίτσα τραγουδά χορωδιακά


 

28ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου το 28ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή πολλών Ελληνικών Χορωδιών .

Μετά τα πιανιστικά  αφιερώματα στους Σοπέν και Σούμαν με τους εξαίρετους πιανίστες  Vladimir Milosevic , Rudina Ciko, Αναστάση Γιακουμή , τις ελληνικές χορωδίες καθώς και τη καταπληκτική Μικτή Χορωδία του Νις , το 28ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με Χορωδίες από όλη την Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 8:15 το βράδυ , στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας με την συνδιοργάνωση της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων . 

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν :

1) η Μικτή Χορωδία Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό την διεύθυνση της Πέρσας Λαζάρου-Τσερκα

2) η Χορωδία Του Συλλόγου Φίλων Της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου υπό την διεύθυνση του Νίκου Καλαϊτζή

3) Η Χορωδία Του Συλλόγου Φίλων Της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καραγιαννάκη

4) και η Μικτή Χορωδία Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας  υπό την διεύθυνση του Άγγελου Παλαπελα .

Οι χορωδίες θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα κλασσικής και κοσμικής μουσικής ενώ η Μικτή Χορωδία Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου , που θεωρείται μια από τις πιο αξιόλογες ελληνικές Χορωδίες , θα ερμηνεύσει έργα από την αρχαία ελληνική μουσική , Βυζάντιο , Μεσαίωνα , Αναγέννηση , ρομαντική και σύγχρονη μουσική , τηρώντας πιστά τον κανονισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ .

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 28η χρονιά στην Καρδίτσα  και είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαία καλλιτεχνικά σύνολα από Ελλάδα και εξωτερικό .

Το φετινό 28ο Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Συνθέτες Φρειδερίκο Σοπέν (1810-1849) και Ρόμπερτ Σούμαν (1810 – 1856) , τους οποίους τιμά φέτος όλος ο κόσμος για τα 200 χρόνια από τη γέννησή τους .

Πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη και λαμβάνουν μέρος κορυφαία καλλιτεχνικά σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας , της Νομαρχίας Καρδίτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων .

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι : Ανθοπωλείο «Βάσω» Καραλέξη , Hotel “AVRA” (οδός Καραϊσκάκη) , Ωδείο Καρδίτσας Κων/νος Ευθυμιάδης , Casa di Pasta (Ιταλικό εστιατόριο)

Προηγούμενο άρθρο Σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές Ιταλικής
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση Μ. Θεοχάρη για την κατάργηση & συγχώνευση υπηρεσιών του Δημοσίου