Ειδήσεις

Σπ. Εκίζογλου: Εκτιμήσεις και πορίσματα ζημιών έτους 2017


Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ για καθυστερήσεις στα πορίσματα των ελέγχων αλλά και για ελέγχουν που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί απέστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Εκίζογλου. Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Διευθυντά

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων παραπόνων από πλήθος παραγωγών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων με διάφορες καλλιέργειες. Τα αιτήματα που προβάλουν προς την Δημοτική αρχή είναι:

  • Οι εκτιμήσεις πλήθος ζημιών που έχουν γίνει κυρίως σε φυτικό κεφάλαιο , αλλά και ζωϊκό. Και ενώ οι ζημιές έχουν γίνει ακόμα και στις αρχές τις προηγούμενης καλλιεργητικής χρονιάς, φτάσαμε στο τέλος του έτους 2017 και οι παραγωγοί δεν γνωρίζουν ακόμα τα πορίσματα των ελέγχων.
  • Οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον καταστροφικό παγετό που έγινε στις αρχές του έτους 2017. Σε αυτή την περίπτωση για τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας, που έχουν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή και ενώ έχουν αφήσει τους προβλεπόμενους μάρτυρες (καθ υπόδειξη των υπηρεσιών σας) , δεν έχουν ακόμη και σήμερα γίνει οι επιτόπιες εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειές τους.

Κύριε Διευθυντά, γνωρίζεται ότι στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παραγωγοί, δύσκολα ανταπεξέρχονται στις οικονομικές απαιτήσεις που χρειάζεται κάποιος για να καλλιεργήσει. Η επιπλέον ζημιά  που μπορεί να γίνει από ένα φυσικό παράγοντα μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή και φτωχοποίηση του παραγωγού.

Ελπίζουμε όπως από την πλευρά σας γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε γρήγορα από την μια να γίνουν οι γνωστοποιήσεις των πορισμάτων και οι πληρωμές τους και από την άλλη να γίνουν οι εκτιμήσεις στις ελαιοκαλλιέργειες, ώστε οι παραγωγοί να μην οδηγηθούν  στην οικονομική καταστροφή.

Ο   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

                                                                ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

                                                      

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναζήτηση για τα τελευταία 5 σπίτια για τη προσωρινή φιλοξενία προσφύγων