Σπ. Ταλιαδούρος: «Επιστροφή στην ανάπτυξη η μόνη διέξοδος από την κρίση»


Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Σπ. Ταλιαδούρος, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, π. Υφυπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψη του σε δημοτικά διαμερίσματα του Νομού μας, συνομιλώντας με κατοίκους δήλωσε ότι χωρίς ανάπτυξη δε μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση. Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας, επεσήμανε ο κ. Ταλιαδούρος αποτελεί στόχο της οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. αφού θα δώσει πνοή στις επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

Ειδικότερα ο κ. Ταλιαδούρος δήλωσε τα εξής:

«Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας προϋποθέτει την εφαρμογή ενός δίκαιου, απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, τη μείωση του Κράτους με διαρθρωτικές αλλαγές και στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, την αξιοποίηση και όχι εκποίηση της ακίνητης περιουσίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την αναζήτηση νέων πηγών πλούτου για το ΑΕΠ. Ειδικότερα οι κατευθύνσεις της νέας οικονομικής πολιτικής που προτείνει η Ν.Δ. είναι οι εξής:

  1. Η Στροφή στην Πραγματική Οικονομία με επιθετικές πολιτικές προσέλκυσης νέων επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση της εξωστρέφειας και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
  2. Μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης με την οποία αποκαθίσταται η σχέση μεταξύ Πολιτείας – Πολίτη, Κράτους -Επιχείρησης και εδραιώνεται η προσήλωση μας στην Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς.
  3. Ενισχύεται η επιχειρηματικότητα στη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες με στήριξη της ρευστότητας, πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, σταθερό δεκαετές φορολογικό σύστημα, διευκόλυνση των συγχωνεύσεων, προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.
  4. Στηρίζεται η εξωστρέφεια και προωθείται η καινοτομία με νέες αγορές, νέα προϊόντα, clusters, επιχειρήσεις γνώσης και τεχνολογίας, ψηφιακή επιχειρηματικότητα κ.λπ.
  5. Αναπτύσσονται οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), χωρίς να θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα. Δίνονται εγγυήσεις για την προστασία του καταναλωτή. Ισόρροπη ανάπτυξη σημαίνει ισχυρή Περιφέρεια -επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ.
  6. Αμέσως μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξασφαλίζουμε  ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας. Η ρευστότητα αυτή θα προέλθει από το «ειδικό εργαλείο ρευστότητας», που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (της EIB), με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και με κεφάλαια που θα περισσέψουν από τα 50 δισεκατομμύρια επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά και με ειδικά προγράμματα για τους μικρομεσαίους (ΕΤΕΑΝ κλπ.). Κι από ειδικό αναπτυξιακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας.
  7. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
  8. Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων. Μπορούμε έτσι και το έλλειμμα να μειώσουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων να αποφύγουμε. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραχώρηση της προβλήτας του Λιμένος Πειραιώς στη COSCO, όπου και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν και τα ετήσια ελλείμματα μετατράπηκαν σε ετήσια έσοδα του κράτους προς όφελος της φορολογούμενου πολίτη».
Προηγούμενο άρθρο Με μία ωραία εκδήλωση έκλεισε τη σχολική χρονιά το 1ο Δ.Σ. Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση των «Καραγκούνηδων» του Παλαμά