Σπ. Ταλιαδούρος: «Μαζί θα αγωνιστούμε για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής»


Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Σπ. Ταλιαδούρος, τ. Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, την προεκλογική του ομιλία σε φίλους Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες, σε κεντρικό ξενοδοχείο. Στην ομιλία του επεσήμανε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υπάρξει ανάκαμψη, ανάπτυξη της οικονομίας και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

 

Ειδικότερα μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Ταλιαδούρος ανέφερε:

 

«Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουμε. Και εδώ ακριβώς, φίλες και φίλοι είναι το κρίσιμο σημείο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε πια αυτή την ανοιχτή προοπτική Σωτηρίας της πατρίδας, που μας δίνεται με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Αυτοί είναι και οι κύριοι πυλώνες της πολιτικής της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό, κύριες προτεραιότητές μας για να πάρει μπροστά η οικονομία μας είναι:

Α) Η ταχεία αξιοποίηση των 14,5 δις Ευρώ του ΕΣΠΑ.

Β) Η ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, για να αιμοδοτηθεί η αγορά που στραγγίζει.

Γ) Η άμεση καταβολή των 6,5 δις που χρωστάει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις από επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εξαγωγές, κλπ.

Δ)Η εφαρμογή χρονοδιαγράμματος μείωσης των φόρων. Θα ξεκινήσουμε με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των Νομικών προσώπων στο 15% και θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο «χαράτσι», με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ.

Η αλλαγή στις μορφές αγροτικής εκμετάλλευσης είναι αναγκαία. Με μια σειρά από πρωτοβουλίες και μέτρα όπως μέτρα αναδασμού μέχρι και σύγχρονες μορφές καλλιέργειας, όπως η συμβολαιακή γεωργία ξαναδίνουμε προοπτική στον πρωτογενή τομέα. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος εξελίσσεται σε επαγγελματία και επιχειρηματία. Μειώνουμε το χάσμα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.

Απενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο, στο πεδίο της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της άμεσης στήριξης όσων κυρίως έχουν πληγεί από την κρίση, κύριες προτεραιότητές μας είναι:

Α) η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων που κόπηκαν.

Β) η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων που κόπηκαν.

Γ) η απόδοση του εξισωτικού επίδομα στους κτηνοτρόφους.

 

Τα μέτρα αυτά σίγουρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Βάζουν, όμως, τον περιβόητο «πάτο» στο βαρέλι, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν ανίκανες να βάλουν, παρ’ ότι θορυβωδώς τον διαφήμιζαν. Από εκεί και πέρα, όμως, για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση χρειάζεται πρόγραμμα, σύστημα, σκληρή δουλειά. Χρειάζεται να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο που χρεοκόπησε. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας μας.

 

Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή. Γι αυτό ζητάμε αυτοδυναμία και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και υπερήφανοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μην έχετε καμιάν αμφιβολία.

Η ΕΛΛΑΔΑ θα τα καταφέρει.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Κ. Τσιάρα στους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης - «Δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα κεντρικών ομιλιών Σπύρου Ταλιαδούρου