Σπ. Ταλιαδούρος: «Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας στους οφειλέτες του Δημοσίου των οποίων θα διαγραφούν τα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητά να συμπεριληφθεί ο Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας στους οφειλέτες του Δημοσίου των οποίων θα διαγραφούν τα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου ο Δήμος να μη στερείται φορολογικής ενημερότητας και να μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης του τόπου.

 Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«O Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας, ως καθολικός διάδοχος των Κοινοτήτων Λαζαρίνας και Γελένθης, μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, εμφαίνεται στη ΔΟΥ Μουζακίου ως οφειλέτης 2.500.000 Ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού οι δύο πρώην κοινότητες είχαν συνάψει τη δεκαετία του 1980 δύο δάνεια με την Αγροτική Τράπεζα, συνολικού ύψους 113 και 154.500 εκατομμυρίων δραχμών, αντίστοιχα.

Για τα δάνεια αυτά, το Ελληνικό Δημόσιο αφενός ενέκρινε μέσω εκπροσώπου του τη σύναψη των δανείων, ελέγχοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων των τότε Κοινοτήτων αφετέρου δε μπήκε και εγγυητής της αποπληρωμής αυτών. Και ενώ οι δύο Κοινότητες τέσσερα χρόνια μετά την αρχική σύναψη των δανείων δεν είχαν εξοφλήσει καμία δόση αυτών, το Ελληνικό Δημόσιο συνηγορεί εκ νέου για επιπλέον συμπληρωματικά δάνεια και μπαίνει πάλι εγγυητής, εν γνώσει του ότι δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση εξόφλησης αυτών.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να στερείται σήμερα ο Δήμος Μουζακίου, άνευ υπαιτιότητας του, φορολογικής ενημερότητας και να μη μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης του τόπου όταν το Ελληνικό Δημόσιο, επί της ουσίας, έχει αναλάβει την τακτοποίηση του χρέους ως εγγυητής αυτού.

Κατόπιν αυτών Ερωτάται ο κ. Υπουργός;

Προτίθεται να συμπεριλάβει το Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας στους οφειλέτες του Δημοσίου των οποίων θα διαγραφούν τα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο;»

Προηγούμενο άρθρο Διήμερο πανηγύρι της Αναλήψεων στο Πεδινό
Επόμενο άρθρο Η εξοικονόμηση Ενέργειας βελτιώνει το επίπεδο διαβίωσης