Σπ. Ταλιαδούρος: «Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ της χώρας και τη συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση, που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητά την  άμεση καταβολή των δεδουλευμένων  του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ της χώρας μεταξύ των οποίων και του ΤΕΙ Καρδίτσας καθώς επίσης και την συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής τους ασφάλισης αφού δεν τους έχουν καταβληθεί ούτε τα ένσημα για την περίοδο αυτή.

Ειδικότερα, η σχετική Ερώτηση έχει ως εξής:

 

«Εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτοί του ΤΕΙ Καρδίτσας παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013, ενώ έχει ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο του έτους καθώς και η εξεταστική περίοδος.

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση του αριθμού των μελών του έκτακτου διδακτικού προσωπικού, και την καθυστέρηση διορισμού εκλεγμένου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και πλήττει το κύρος της ανώτατης εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η μη καταβολή των δεδουλευμένων στο έκτακτο διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ προκαλεί έντονο βιοποριστικό πρόβλημα στους δικαιούχους, αλλά ταυτόχρονα τους δημιουργεί πρόβλημα και στην ιατροφαρμακευτική τους ασφάλιση αφού δεν μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας τους και να κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αφού δεν τους έχουν καταβληθεί ούτε τα ένσημα γι’ αυτή την περίοδο.

Το γεγονός αυτό της μη καταβολής των δεδουλευμένων σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην έναρξη των σχετικών συμβάσεων, τις μετατάξεις και τις μειώσεις προσωπικού, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα τα ΤΕΙ της χώρας, δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. Πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ της χώρας και ιδιαίτερα του ΤΕΙ Καρδίτσας;
  2. Πώς θα εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των εκτάκτων εκπαιδευτικών;»
Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας στο ΚΔΑΥΥ
Επόμενο άρθρο Ενισχύθηκε η ποιότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας με τρεις ειδικευμένους γιατρούς