Πρωτοσέλιδο

Στα λευκά τα ορεινά και τσουχτερό κρύο παντού


Ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά και τσουχτερό κρύο σε όλο το Νομό έφερε η νέα επιδείνωση του καιρού, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην περιοχή της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα το ύψος του χιονιού φθάνει τα 5 έως 10 εκατοστά και στους αυχένες του Τυμπάνου και του Αγίου Νικολάου, όπου έχουμε υψηλότερο υψόμετρο, τα 15 εκατοστά.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και το ανθρώπινο δυναμικό της βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή ρίχνοντας αλάτι και προσπαθώντας να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Λόγω του παγετού που επικρατεί απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό σε όλο το Νομό.


Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα ακόλουθα σημεία:

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 30ο έως 52ο χλμ, θέση «Τύμπανος».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 3ο έως 25ο χλμ, θέση «Άγιος Ανδρέας».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 3ο έως 13ο χλμ, θέση «Άγιος Νικόλαος».
-Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου από 46 χλμ. έως 62 χλμ. Θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»
-Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου) από 16 Χλμ.
-Επ. Ο. Καρδίτσας-Μητρόπολης-Μεσενικόλα-Ιεράς Μονής Κορώνης από 16 χλμ.

 

Οι προβλέψεις για τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία:

Την Παρασκευή 30/12 αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και στις Σποράδες, Μαγνησία (Πήλιο). Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο 31/12 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 01/01/2017, αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με μικρότερη όμως ένταση.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τις γυναίκες στο ΚΑΠΗ του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει … στη Σέκλιζα