Πρωτοσέλιδο

Στην κατάψυξη όλος ο Νομός Καρδίτσας – Αναμένονται και νέες χιονοπτώσεις


Στην κατάψυξη παραμένει όλος ο Νομός Καρδίτσας μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τόσο ο ορεινός όγκος του Νομού, όσο και η πεδινή ζώνη, ακόμα και η πόλη της Καρδίτσας βρέθηκαν σε λευκό κλοιό, ενώ το στοιχείο εκείνο το οποίο κάνει την κατάσταση πραγματικά δύσκολη είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που αυτές έχουν δημιουργήσει.

kairiko-a

kairiko-c

kairiko-d

Εδώ και τρεις μέρες η Καρδίτσα βρίσκεται υπό του μηδενός και ιδίως τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ο υδράργυρος κατρακυλάει ακόμη περισσότερο καταγράφοντας ασύλληπτες θερμοκρασίες.

Όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παραμένει ανοιχτό, όμως η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται επιβεβλημένη σε πολλά σημεία, γι ΄ αυτό και συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας και όλων των Δήμων παραμένει επί ποδός καθαρίζοντας τους δρόμους και ρίχνοντας συνεχώς αλάτι, όπως επίσης σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται και στους πεζούς καθώς πολλά σημεία του οδοστρώματος έχουν πάγο και ιδίως κάποια πεζοδρόμια που έχουν πιο λεία επιφάνεια αποτελούν κυριολεκτικά παγίδες.

Εξαιτίας όλης της δύσκολης κατάστασης, εξάλλου, τη Δευτέρα δεν άνοιξε κανένα σχολείο στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά. Στο Δήμο Καρδίτσας κανονικά λειτούργησαν μόνον οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Κλειστό έμεινε τη Δευτέρα και το ΙΕΚ Καρδίτσας, ενώ δεν λειτούργησε ούτε το Τμήμα ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής».

Το ανησυχητικό είναι ότι την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται και νέες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα όλοι και όλα να παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής. Μικρή βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη.

 

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας. αντολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα ακόλουθα σημεία:

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 35ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.
-Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
-Επ. Οδ. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 20ο χλμ
-Επ. Οδ. Καρδίτσας Μητρόπολης – Δ/ση Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης – Τσαρδακίου, από το 16ο χλμ.,.
-Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από 24ο έως 62ο χλμ.
-Περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

 

Οι νεότερες προβλέψεις για την Καρδίτσα

Σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Καρδίτσα, η κατάσταση για τις επόμενες μέρες θα έχει ως εξής:

– Την Τρίτη προβλέπεται ελαφριά χιονόπτωση το πρωί και μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από – 1 έως – 10 βαθμούς Κελσίου.

– Την Τετάρτη από τις 14.00 και μετά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία από 0 βαθμούς Κελσίου έως -5.

– Την Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Η μέρα θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αλλά στις 14.00 ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Πρόβλεψη και για ασθενή βροχή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία στους Δ. Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά
Επόμενο άρθρο Τα Άγια Θεοφάνεια στην Καρδίτσα