Πρωτοσέλιδο

Στην ουρά για λίγα δωρεάν τρόφιμα – Νέα διανομή σε δικαιούχους της Επισιτιστικής Συνδρομής


Το αδιαχώρητο επικρατούσε, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στο κτίριο του πρώην 1ου Λυκείου Καρδίτσας από όπου και έγινε η νέα διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας μοίρασε στους δικαιούχους που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά οπωρολαχανικά, είδη βασικής υλικής συνδρομής, βρεφικές τροφές και διάφορα άλλα είδη παντοπωλείου.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4.00 το μεσημέρι, ενώ συνεχίζεται και την Πέμπτη 21/4 (κατά τις ίδιες ώρες), όπως και την Παρασκευή 22/4 (ώρες 09:00-12:00).

Ωφελούμενοι είναι όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση στο Δήμο Καρδίτσας ή στον Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας.

Αντίστοιχη διαδικασία είχαμε την Τετάρτη και στους υπόλοιπους 5 Δήμους του Νομού. Στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας ολοκληρώθηκε, ενώ στους υπόλοιπους τρεις συνεχίζεται κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

– Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στον Δήμο Σοφάδων, στους Σοφάδες, οδός Κιερίου 29 & Αναγνωστοπούλου, την Πέμπτη 21 Απριλίου ώρες 10:00-17:00 ή την Παρασκευή 22 Απριλίου ώρες 10:00-13:00.

– Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στον Δήμο Παλαμά, οδός Βουλγαροκτόνου 3 (πρώην ΚΕΓΕ), την Πέμπτη 21 Απριλίου ώρες 09:00-14:00 ή την Παρασκευή 22 Απριλίου ώρες 09:00-14:00.

– Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στον Δήμο Μουζακίου, στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου, την Πέμπτη 21 Απριλίου ώρες 09:00-13:00.

Προς αποφυγή του συνωστισμού διευκρινίζεται από τους αρμόδιους, ότι η ποσότητα αγαθών επαρκεί για το σύνολο των ωφελουμένων, ανεξαρτήτως της ώρας προσέλευσης τους.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και  επίσημο έγγραφο (όπως βιβλιάριο ασφάλισης ή κάρτα ΑΜΚΑ), στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός ΑΜΚΑ του αιτούντος (του ατόμου που υπέβαλλε την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα). Σε περίπτωση που ο αιτών δεν μπορεί να παραστεί αυτοπροσώπως, δύναται να παραλάβει τα τρόφιμα και άλλο μέλος της οικογένειας, προσκομίζοντας υποχρεωτικά Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και επίσημο έγγραφο με τον αριθμό ΑΜΚΑ του αιτούντος αλλά και του ιδίου.

Τέλος, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο, μόνο εφόσον αυτό φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα