Στην πρώτη δεκάδα Πανελλήνιου Διαγωνισμού το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων


Με τίτλο    «Υπερασπίσου  το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» το 2ο  Δημοτικό Σχολείο  Σοφάδων συμμετείχε στον 1ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό  «Το σχολείο των ονείρων μας» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας.

Μέσα από γνωστά τραγούδια, των οποίων την παράφραση των στίχων επιμελήθηκαν τόσο η Δ/ντρια του σχολείου κ. Χαρά Παπαδήμου όοο και η εκπαιδευτικός κ. Νάνσυ Οικονόμου, ακολουθώντας πάντα τις επιθυμίες και τη φαντασία των μικρών μαθητών, δημιουργήθηκε μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας 12 λεπτών. Τα συγκεκριμένα τραγούδια στη συνέχεια  εκτελέστηκαν και ηχογραφήθηκαν από τη χορωδία του σχολείου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Έλενας Μαντζιαφού.

Με μια απόλυτα εναρμονισμένη συνεργασία μαθητές απ’ όλες τις τάξεις, αυτοσχεδίασαν, και γεμάτοι αυθορμητισμό και ενθουσιασμό οι μικροί καλλιτέχνες, έδειξαν πώς ονειρεύονται το δικό τους σχολείο, μέσα από τους στίχους, τον χορό, την κίνηση, τις δράσεις.

Η ειδική επιτροπή κρίσης του διαγωνισμού που συνεδρίασε στις 24 Απριλίου κατέταξε την πρόταση αυτή του σχολείου στην πρώτη δεκάδα. Στις 9 Μαΐου θα ανακοινωθούν οι προτάσεις που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις και θα αποδοθούν οι τιμητικές διακρίσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : Ο Τσίπρας και το λόμπι της δραχμής
Επόμενο άρθρο Στις 7 Μάη οι εκλογές του Συλλόγου Γυναικών Ν. Καρδίτσας