Στις 7 Μάη οι εκλογές του Συλλόγου Γυναικών Ν. Καρδίτσας


Στις 7 Μάη στις 6 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ο  Σύλλογος  Γυναικών  ν.  Καρδίτσας  πραγματοποιεί γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Η  δράση  του  συλλόγου  είναι γνωστή. Υπάρχει μία μόνιμη,  πολύμορφη,  ποιοτική  και  σωστά  προσανατολισμένη  παρουσία  του  συλλόγου στο  νομό.  Η  παρέμβασή  του  σε  γενικότερα  αλλά  και  ειδικότερα  τοπικά ζητήματα  ήταν  ουσιαστική.

Ανήκει στο μαχητικό, ταξικό γυναικείο κίνημα και είναι από τα πρωτοπόρα μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Πρωτοστατεί στην κοινωνική συμμαχία που έχει συγκροτηθεί από το ΠΑΜΕ, την ΕΟΑΣΚ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ στο νομό μας.

Κύρια κατεύθυνση της δράσης του είναι   η  συντονισμένη  δράση  με  όλους  τους  φορείς  και  η  αγωνιστική  συμπαράσταση  σε  αγώνες  εργαζομένων, ειρήνης, παιδείας  κ.λ.π. Ενημέρωση,  εκδηλώσεις και  πολλές  ακόμα  μορφές  χρησιμοποιήθηκαν  για  να  υπάρχει  αυτή  η  παρουσία  και  η  παρέμβαση, με σημαντική παρουσία και  συμμετοχή  των  γυναικών της περιοχής  στις  διάφορες  και  διαφορετικές  εκδηλώσεις.

Με αυτό  το πλαίσιο  και  αυτά  τα  αυξημένα  καθήκοντα  ο  Σύλλογος  Γυναικών  ν.  Καρδίτσας  προγραμμάτισε  την  δράση  του.

Στον καιρό της κρίσης που όλοι και όλες κρίνονται, που η κατάσταση είναι εξαιρετικά  πολύπλοκη,  οι  δυσκολίες  μεγαλώνουν,  υπάρχει όμως  το  ιστορικό  χρέος  να  βρεθούν  οι  τρόποι  και  οι  μορφές  που  η  υπάρχουσα  αγανάκτηση  των  γυναικών  να  γίνει    δράση.

Έγινε λοιπόν ότι έπρεπε;  Θα  μπορούσαν  να  γίνουν  και  άλλα;  Είχαμε  αποτελέσματα ή λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των γυναικών της Καρδίτσας που με συνέπεια διεκδίκησε ο Σύλλογος;

Είναι  ερωτήματα  που  πρέπει  να  απαντηθούν  για  να  προχωρήσει ο Σύλλογος  καλύτερα  την  επόμενη  περίοδο.

Για όλα αυτά  ο Σύλλογος θα συζητήσει και θα αποφασίσει με τις γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου σε  μια  μαζική  ποιοτική  γενική  συνέλευση, που στοχεύει να κάνει.

Μια συνέλευση που θα εκλέξει το καινούριο ΔΣ του συλλόγου.

Η παρουσία των γυναικών στην γενική συνέλευση θα πρέπει να είναι μαζική και μαχητική να αναπτυχθεί ένας τέτοιος προβληματισμός που θα αποτελέσει την βάση και το πλαίσιο που ο Σύλλογος Γυναικών θα δράσει το επόμενο κρίσιμο διάστημα για το παρόν και το μέλλον των γυναικών και στην Καρδίτσα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην πρώτη δεκάδα Πανελλήνιου Διαγωνισμού το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τη ρύθμιση οφειλών