Στην τελική ευθεία τα έργα που υλοποιεί η ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας


  Πραγματοποιήθηκε χθες ενημέρωση των Δημάρχων και των εργαζομένων των Δήμων από τους υπεύθυνους των αναδόχων εταιριών IKnowHow  και COMPULAND, για τα έργα που έχουν αναλάβει και υλοποιούν για λογαριασμό της ΤΕΔΚ. Τα έργα είναι τα εξής :

1ο  Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού-ανάπτυξη Λογισμικού Διαδικτυακής Πύλης προϋπολογισμού 469.300€ και

2ο Ανάπτυξη  Ευρυζωνικών  Δικτύων προϋπολογισμού 309.221,50€ αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Κωτσού στόχος του έργου Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού – ανάπτυξη Λογισμικού Διαδικτυακής Πύλης είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και του τρόπου επικοινωνίας των πολιτών με αυτούς. Η ηλεκτρονική διοίκηση μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια του χρόνου και της απόστασης, προσφέροντας έτσι στους πολίτες που βρίσκονται μακριά από τα διοικητικά κέντρα, δημόσιες πληροφορίες και υπηρεσίες στο κοντινότερο σε αυτούς σημείο σε τοπικό επίπεδο σε προσιτή και ομοιογενή μορφή. Θα επιταχυνθεί με αυτό τον τρόπο η χρήση των εργαλείων της κοινωνίας της πληροφορίας στις καθημερινές τους σχέσεις με τους πολίτες αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Συνεχίζοντας ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο δεύτερο έργο που αφορά την Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων έχει ως βασικό στόχο τη διασύνδεση των κτηρίων δημοσίου ενδιαφέροντος, σε επίπεδο Δήμου με τον πλησιέστερο κόμβο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο κεντρικό Δημαρχιακό Κτήριο, με σκοπό την επέκταση και επιχειρησιακή λειτουργία των βασικών δικτυακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Δημοσίου Δικτύου Δεδομένων «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» στους χρήστες των παραπάνω κτηρίων.

Ακόμη ο Πρόεδρος κ. Κωτσός δήλωσε ότι η ΤΕΔΚ προετοιμάζεται για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Ψηφιακή σύγκλιση 2007-2013 και αφορούν Υπηρεσίες Κοινωνικής Βοήθειας και Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών.

Η ΤΕΔΚ συνεχίζοντας την επιμόρφωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα «Νομικά ζητήματα και Οικονομικά των ΟΤΑ» στις 18 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο στο Δ. Αχελώου
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση Καινοτόμων δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπ|σης