Ειδήσεις

Στην 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης


Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού άνοιξε τις πύλες της στο Άλσος του Παυσίλυπου η 18η Οικοκολογική Γιορτή Καρδίτσας. Η φετινή Γιορτή είναι αφιερωμένη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιλαμβάνει: Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών χειροτεχνίας και Οικολογικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή 40 εκθετών από όλη την Ελλάδα. Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Και εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε να το προστατεύουμε με έργα και με ελέγχους» επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενώ πρόσθεσε:

«Στην Καρδίτσα έχουμε πραγματοποιήσει 495 έργα όλα περιέχουν περιβαλλοντικές μελέτες. Έχουμε υλοποιήσει περιβαλλοντικά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, για να μπορέσουμε να είμαστε σήμερα μια από τις πιο «πράσινες» περιφέρειες της χώρας.

Με σχεδιασμό, συνέργειες και συνεργασίες εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να μην υπάρξει φυσικός πόρος που να σπαταλιέται ή να παραμείνει αναξιοποίητος», σημείωσε κι έθεσε ως στόχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας «στη δημιουργία μιας «πράσινης» νέας γενιάς, η οποία να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί χρησιμοποιώντας εκείνο δημιουργεί τα πρόβλημα του παρελθόντος. Αυτές τις πρωτοβουλίες τις συνδυάζουμε με φιλοπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα όπως τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας καθώς και η διαχείριση κενών συσκευασιών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε το θέμα της φετινής Γιορτής ιδιαίτερα επίκαιρο, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωσή της και ευχήθηκε του χρόνου να συνεχίσει ακόμα υψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας  οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Σχολικά Κτίρια
Επόμενο άρθρο ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Όλη η αλήθεια για τον ΕΝΦΙΑ