Ειδήσεις

Στην 25η FRUIT LOGISTICA 2017 συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κορυφαία Διεθνή Εμπορική Έκθεση «25η FRUIT LOGISTICA 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με πάνω. Η Διεθνής Έκθεση “FRUIT LOGISTICA 2017” είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης για την εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη σήμανση και τη συσκευασία τους.

Η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 2.800 εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 60.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο σε εγκαταστάσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων υψηλών προδιαγραφών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιχειρήσεων του κόσμου αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, το ενδιαφέρον των οποίων τράβηξε ιδιαίτερα το σήμα πιστοποίησης  «ThessAgro» Προϊόν Θεσσαλικής Γεωργίας.

Άριστα ποιοτικά Θεσσαλικά προϊόντα από περιοχές όλης της Θεσσαλίας σε μοντέρνες  συσκευασίες, οι οποίες φρόντισαν για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας και την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων αγορών από χώρες της Μέσης Ανατολής ( Λίβανο, Ιορδανία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία) Ινδία, Ευρωπαϊκών χωρών Ολλανδία, Πολωνία Τσεχία.& Ισραήλ και Κύπρο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής για τους φορείς που μπορούν να τους προμηθεύσουν προϊόντα της επιλογής των και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Β2Β με στοχευμένους εταιρικούς.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Χρίστος Ντόκομες, ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συν/σμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος, ο Δ/ντής κ. Διονύσης Βαλασάς & Υποδ/ντής κ. Άγγελος Θεοδώρου, ο πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού κ. Νίκος Κόσκουρας ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Τιρνάβου κ. Κώστας Ραψανιώτης, ο Ταμίας κ. Γιάννης Χαλιβέρας & ο υπεύθυνος πωλήσεων κ. Χρίστος Γεωργίου.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής ενώ παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκος Γαβριήλ & ο Προϊστάμενος Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοειγειονομικού Ελέγχου κ. Δημήτρης Σταυρίδης.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που διέθεσαν δείγματα προϊόντων για το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο ΑΣΕΠΟΠ Τιρνάβου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ο Συνεταιρισμός Πυργετού, η OPORELLO SA Ε. Ι. Λαμπρούλη, η ΕΥΡΩΨΥΞΗ ΑΓΙΑΣ Ι. Μουστάκα, η ΑΡΤΙΟΝ Α.Ε Α. Νασιακόπουλος, η Θ. Χατζηδάκης Α.Ε, η Γρηγόρης Ριζούλης & Υιοί Α.Ε

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Δήμου Καρδίτσας στις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου
Επόμενο άρθρο Το τσίκνησαν στο κατάστημα του κ. Φυτιλή