ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


  Στα πλαίσια της στήριξης της τοπικής αγοράς ενόψει και της εορταστικής περιόδου, της δημιουργίας τοπικής καταναλωτικής συνείδησης και γενικότερα της στήριξης του επιχειρείν στο νομό μας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, η ΤΕΔΚ, το ΕΒΕ και η Συνεταιριστική Τράπεζα, συναποφάσισαν να προβούν σε μια σειρά από ενέργειες διαθέτοντας για το σκοπό αυτό προϋπολογισμό ύψους 24.000 Ευρώ, από τα οποία τα 12.000 διέθεσε η Νομαρχία και από 4000 ευρώ οι τρεις φορείς, ΤΕΔΚ, ΕΒΕ και  Συν. Τράπεζα. Οι ενέργειες στήριξης της τοπικής αγοράς σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου καθώς και με την ΑΝΚΑ και το δίκτυο Τροφίμων και Ποτών.

Πρώτα απ΄ όλα δημιουργήθηκε ένα ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σποτάκι τα οποία μεταδίδονται καθημερινά από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκδόθηκαν επίσης φυλλάδια και αφίσες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διατέθηκαν στους Εμπορικούς Συλλόγους ώστε να διανεμηθούν στους καταναλωτές.

Οι παραπάνω ενέργειες καλύπτουν το μισό από τον προϋπολογισμό των τεσσάρων φορέων. Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί σε αντίστοιχες ενέργειες, με τον ίδιο στόχο, την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών ώστε να προτιμούν τις τοπικές αγορές.

Με σύνθημα «Αγαπάμε την Καρδίτσα-Στηρίζουμε την τοπική οικονομία- Ψωνίζουμε από την Καρδίτσα» ο Νομάρχης κ Φώτης Αλεξάκος, ο Αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα Εμπορίου κ Θάνος Τότσικας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ Κώστας Ψημμένος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας μοίρασαν  οι ίδιοι στους Καρδιτσιώτες καταναλωτές, σε εξόρμησή τους στην λαϊκή αγορά της Καρδίτσας, περίπου 1500 φυλλάδια. Η κίνηση αυτή είχε μεγάλη αποδοχή, γεγονός που δημιουργεί την αισιοδοξία ότι βήμα-βήμα έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια των φορέων του νομού για τη δημιουργία της καταναλωτικής συνείδησης.

«Στηρίζοντας την τοπική αγορά και τα προϊόντα του τόπου μας ενισχύουμε την τοπική οικονομία της Καρδίτσας, βελτιώνουμε την απασχόληση και βοηθάμε την ανάπτυξη της περιοχής μας, θέτοντας έτσι τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας» δήλωσε ο Νομάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Εορταστική ατμόσφαιρα από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ταλιαδούρου με τους μαθητές Λεονταρίου στη Βουλή