Στις 18, 19 & 20 Σεπτέμβρη η 9η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


  Το τριήμερο από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 9η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, στο πάρκο του Παυσιλύπου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις από τους διοργανωτές, οι οποίοι πασχίζουν κάθε χρόνο να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά και να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, προκειμένου να τους μάθουν να τρέφονται υγιεινά. Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που κάθε χρόνο μαζεύει και περισσότερους εκθέτες, περιλαμβάνει:

  • – Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας
  • – Έκθεση υλικού που έχει σχέση με τη βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε άλλη οικολογική δραστηριότητα
  • – Ενημερωτική ημερίδα για οικολογικά θέματα
  • – Παράλληλες εκδηλώσεις όπως, ομιλίες – συζητήσεις στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στην Οικολογική Γιορτή

Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος παραγωγοί πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή, καθώς και χειροτέχνες με είδη χειροτεχνίας. Οι σχετιζόμενοι με την εμπορία βιολογικών προϊόντων που δεν είναι οι ίδιοι παραγωγοί δεν θα μπορούν να πωλούν προϊόντα στο χώρο της εκθεσιακής αγοράς, αλλά θα μπορούν να παρέχουν από  τα περίπτερά τους μόνο ενημέρωση στους επισκέπτες της έκθεσης όπου θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και να κλείνουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Σκοποί της Οικολογικής Γιορτής

Μέσα στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής είναι:

•1.      Η ενημέρωση και πληροφόρηση τόσο της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας όσο και της ευρύτερης περιοχής, αλλά γιατί όχι και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα. Ακόμη η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

•2.     Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες.

•3.     Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση  βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.

•4.     Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Προηγούμενο άρθρο Επανεξέταση της περικοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ για την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις στα εξωκλήσια Ξυνονερίου & Κρύας Βρύσης