Ειδήσεις

Στις 29/12 η 45η αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά


Την Τρίτη 29/12/2020 και ώρα 08:30-13:00, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά διοργανώνει την 45η αιμοδοσία του (έκτακτη) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά.

Οι ανάγκες για αίμα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας που δοκιμάζει την κοινωνία μας εδώ και καιρό είναι τεράστιες! Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας έχει μειώσει κατά πολύ τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία μας. Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις των υπευθύνων ιατρών του τμήματος αιμοδοσίας του ΓΝ Καρδίτσας για να υπάρξει επάρκεια αίματος. Επομένως, γίνεται απολύτως αντιληπτή η κρισιμότητα της επερχόμενης αιμοδοσίας και κατανοητή η ανάγκη που μας έχει ο «διπλανός» μας!

Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας, αλλά και όποιον επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης, να βρεθεί στην έκτακτη αυτή αιμοδοσία και να χαρίσει ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο τόσο στον εαυτό του όσο και σε κάποιον συνάνθρωπό του! Το καλεί εξάλλου και το πνεύμα των Άγιων Ημερών!

– Θα τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για ασφαλή αιμοδοσία(μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υλικό, αποστάσεις).

– Για την μετακίνησή μας προς το μέρος της αιμοδοσίας στέλνουμε στο 13033 τον αριθμό «1».

– Όσοι αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

–  Δε μπορούν να δώσουν αίμα ΜΟΝΟ τα μέλη που συμμετείχαν στη διπλή αιμοδοσία της 1ης και 15ης Οκτωβρίου.

Παράταση οργάνων διοίκησης σωματείων(ΦΕΚ Α 227 18.11.2020, άρθρο 54)
1. Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με το άρθρο 78του Αστικού Κώδικα, εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης της, έως την 31η.12.2020.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων της παρ. 1 μπορεί να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι τεσσάρων (4) μηνών ακόμη, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σύννομα με τα παραπάνω η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σ.Ε.Α. Παλαμά, θα γίνει το Πάσχα εκτός εάν υπάρξει και νέα παράταση.

(Η προηγούμενη εκλογική διαδικασία έγινε στις 5-1-2019).

Χρόνια πολλά!!! Καλές γιορτές!!!

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακά τα κάλαντα στον Δήμαρχο Μουζακίου, από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας