Στον απόηχο του 28ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας


    Έντεκα ιδιαίτερα ποιοτικές βραδιές που χαρακτηρίστηκαν από εξαιρετικές ερμηνείες και επιλεγμένο χορωδιακό τραγούδι απόλαυσαν όλη τη χρονιά οι συμπολίτες μας στα πλαίσια του  28ου Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Διευθυντής του Ωδείου Καρδίτσας κ. Νίκος Ευθυμιάδης.

    Ένα Φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί εδώ και 28 χρόνια και εδραιώθηκε σαν ένα από τα αξιόλογα χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης.

   Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεών του παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Αυτές οι συναντήσεις πολιτισμού λειτούργησαν ως γέφυρα επικοινωνίας, ανάπτυξης δεσμών, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, ενώ προβάλλουν ταυτόχρονα το ποιοτικό τραγούδι που αναμφισβήτητα είναι στοιχείο πολιτισμού.

   Αρκετοί νέοι, ανερχόμενα ταλέντα ανέδειξαν τις ικανότητές τους συνδυάζοντας την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής με τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και τον ενθουσιασμό των νέων μουσικών χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές στιγμές.

   Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας έχει καταξιωθεί σαν ένας θεσμός που επιβεβαιώνεται τόσο από την αντοχή του στο χρόνο όσο και από τη δυναμική του να αναδεικνύει την καλή μουσική.

   Οι μουσικές αυτές συναντήσεις αποκαλύπτουν την ομορφιά και την δύναμη της επικοινωνίας που αναπτύσσεται σε ανθρώπινο και καλλιτεχνικό επίπεδο ανάμεσα σε ευαισθητοποιημένους πολίτες και ευρύτερα σε πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας.

   Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αφιερωμένο στον Φρειδερίκο Σοπέν και Ρόμπερτ Σούμαν έληξε φέτος με την καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία την 2η ημέρα των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης – υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη και με την παγκοσμίου φήμης Μεικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου του NIS  (Σερβία) υπό την διεύθυνση της Suzzana Kostic.

   Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ύμνους της Θείας Γέννησης περνώντας τους με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων.

   Ευχής έργον θα ήταν σ’αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλει το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, η Πολιτεία να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο σημαντικό θεσμό που τιμά την πόλη της Καρδίτσας και υποστηρίζει τον πολιτισμό με ποιότητα και συνέπεια.

   Στη φωτογραφία οι διοργανωτές της εκδήλωσης στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της 26ης Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι προβολές των ταινιών «Ζητείται ψεύτης» & «Οι περιπέτειες του Σάμμυ»
Επόμενο άρθρο Δομ. Βερίλλης: « Τα μεγάλα έργα κρίνουν το μέλλον της Καρδίτσας»