Δομ. Βερίλλης: « Τα μεγάλα έργα κρίνουν το μέλλον της Καρδίτσας»


 Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη στη Θεσσαλία και τις εξαγγελίες του για τη σήραγγα Γκρόπας και τη λίμνη Κάρλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 « Η ολοκλήρωση των έργων στη λίμνη Κάρλα και τη σήραγγα της Γκρόπας αποτελούν αναμφισβήτητα θετικές εξελίξεις για την περιοχή μας και ιδιαίτερα για τους νομούς Μαγνησίας και Τρικάλων αντίστοιχα, αλλά δεν λύνουν με ικανοποιητικό τρόπο τα προβλήματα της λειψυδρίας της Θεσσαλίας και της οδικής σύνδεσης της περιφέρειάς μας με τον Ν. Άρτας.

Νευραλγικής σημασίας έργο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας της Θεσσαλίας αποτελεί η κατασκευή του χαμηλού φράγματος Μουζακίου, το οποίο ανεξαρτήτως της πορείας των έργων μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των χειμερινών νερών προς όφελος όλης της περιφέρειας.

Η οδική σύνδεση Καρδίτσας- Άρτας με την κατασκευή της σήραγγας Τυμπάνου αποτελεί επίσης κομβικής σημασίας έργο για τη σύνδεση της Θεσσαλίας με τον όμορο Νομό και με το νότιο τμήμα της Ηπείρου ευρύτερα και αποτελεί διαχρονικά λανθασμένη πολιτική επιλογή και αδικία σε βάρος της Καρδίτσας η μη προώθησή του σε αντίθεση με τη σύνδεση Τρικάλων- Άρτας που προωθήθηκε ταχύτερα.

Είναι πάντως θετικό γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη και ο εν λόγω οδικός άξονας αποτελεί σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ. Μαγκριώτη «βασική επιλογή» του Υπουργείου.

Εκφράζω τέλος την ικανοποίησή μου για την έγκριση πληρωμής 65.739.405€ για τον Ε65 που αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που εκτελείται στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες και η ολοκλήρωσή του θα βγάλει την περιοχή μας από την οδική απομόνωση.

Αποτελεί ευθύνη των νέων διοικήσεων της περιοχής μας να προωθήσουν αυτά, αλλά και όλα τα μεγάλα έργα, που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο για την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων υποδομής που κρίνουν το μέλλον του τόπου μας.»

Προηγούμενο άρθρο Στον απόηχο του 28ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ντίνος Ρόβλιας : Αυστηρές ποινές για τις απάτες στα καύσιμα