Πρωτοσέλιδο

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Καρδίτσα – Αναμένονται χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο


Στο έλεος της κακοκαιρίας αναμένεται να «παραδοθεί» μέσα στις επόμενες ώρες και η Καρδίτσα. Ο χειμώνας θα κάνει την είσοδό του κάτι παραπάνω από αισθητή και το κύμα κακοκαιρίας που ξεκινάει από την Τρίτη και το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των μετεωρολόγων, θα είναι διαρκείας, θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Από την Τρίτη, λοιπόν, ο υδράργυρος στην Καρδίτσα θα αρχίσει να σημειώνει ελεύθερη πτώση και θα δούμε θερμοκρασίες και κάτω του μηδενός, ενώ νωρίς το βράδυ αναμένεται να πέσει χιονόνερο και το πρωί της Τετάρτης προβλέπονται ακόμα και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά σε ό, τι αφορά στις μετεωρολογικές προβλέψεις για το Νομό μας, η κατάσταση για το επόμενο τριήμερο αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής :

Τρίτη 29/11

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ασθενείς βροχές και η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Από τις 20.00 το απόγευμα και μετά αναμένεται χιονόνερο.

Τετάρτη 30/11

Στις 2.00 τα ξημερώματα προς Πέμπτη αναμένεται χιονόνερο. Στις 8.00 το πρωί προβλέπεται χιονόπτωση με τη θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή να κυμαίνεται από – 5 βαθμούς Κελσίου έως 0 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι από -1 βαθμούς Κελσίου έως 4 η μέγιστη.

Πέμπτη 1/12

Στις 2.00 τα ξημερώματα προς Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από – 5 βαθμούς Κελσίου έως -1 βαθμούς Κελσίου και στις 8.00 το πρωί από – 3 βαθμούς Κελσίου έως 0 βαθμούς Κελσίου. Τσουχτερό θα είναι το κρύο και κατά το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα βρει την Καρδίτσα με 0 βαθμούς Κελσίου και περιορισμένη ορατότητα.


Πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς

Όπως διαπιστώνεται και από τα παραπάνω, το διήμερο Τρίτη 29/11 και Τετάρτη 30/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών. Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Φώφη Γεννηματά από την Καρδίτσα : Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία