Πρωτοσέλιδο

Στο έλεος του χιονιά παραμένει ο Νομός – Οι νέες χιονοπτώσεις έφεραν νέα ταλαιπωρία


Στο έλεος του χιονιά εξακολουθεί να βρίσκεται ο Νομός Καρδίτσας αφού οι νέες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας και οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι και το πρωί της Τρίτης δημιούργησαν νέα προβλήματα, ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σοβαρά ή μη διαχειρίσιμα.

Στην πόλη της Καρδίτσας είχαμε μία νέα στρώση χιονιού που δεν ξεπέρασε τα 2-3 εκατοστά και που ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες που η χιονόπτωση ήταν σε εξέλιξη ταλαιπωρήθηκε αρκετός κόσμος που είτε έπρεπε να προσέλθει στην εργασία του είτε έπρεπε να μετακινηθεί απαραιτήτως για διάφορες άλλες δουλειές.

Η νέα αυτή χιονόπτωση διήρκησε μέχρι τις 11.00 περίπου το πρωί και αμέσως μετά άρχισε να παρατηρείται μια κάποια ύφεση των φαινομένων κάνοντας την κατάσταση λίγο καλύτερη.

Ο παγετός και το τσουχτερό κρύο δεν έλλειψαν ούτε αυτή τη φορά, αφού ο υδράργυρος εξακολουθεί να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καταγράφοντας θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Ο Δήμος Καρδίτσας συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή καθαρίζοντας συνεχώς τους δρόμους και ρίχνοντας αλάτι.

Λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως όλα τα σχολεία θα έμεναν κλειστά (νωρίτερα το απόγευμα είχε αποφασιστεί να λειτουργήσουν αλλά αν θα χιόνιζε το πρωί να μην άνοιγε κανένα, όπως και τελικά συνέβη). Κανονικά λειτούργησαν μόνον οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καρδίτσας.

kairiko-2

kairiko-3

kairiko-4

kairiko-5

Ούτε και στον υπόλοιπο Νομό, όμως, άνοιξαν τα σχολεία καθώς το πρόβλημα είναι γενικό και στα ημιορεινά και ορεινά γίνεται εντονότερο λόγω του έντονου παγετού.

Στην ορεινή ζώνη της Καρδίτσας, λοιπόν, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 10 εκατοστά και στους αυχένες του Τυμπάνου και του Αγίου Νικολάου, όπου έχουμε υψηλότερο υψόμετρο, έφθασε περίπου τα 20 εκατοστά.

Όλο το αρμόδιο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, αλλά και όλων συνολικά των Δήμων του Νομού συνεχίζουν τη μάχη με το χιονιά καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες και υπερβάλλοντας εαυτόν.

Αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά δύσκολο εικοσιτετράωρο και δυστυχώς όχι και το τελευταίο. Και αυτό διότι την Τετάρτη αναμένεται και νέα επιδείνωση, με νέες χιονοπτώσεις και με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό να επιμένουν.

 

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στα εξής σημεία:

  • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 35 έως 52 χλμ., θέση «Τύμπανος».
  • Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7 έως 29 χλμ., θέση «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
  • Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 8 έως 13 χλμ.
  • Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56 έως 62 χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
  • Επ. Ο Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 20 έως 42 χλμ.
  • Επ. Ο Καρδίτσας Μητρόπολης -Δ/ση Μεσενικόλα -Ιερά Μονή Κορώνης-Τσαρδακίου, από 16 έως 32 χλμ.
  • Επ. Ο Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από 24 έως 62 χλμ.
  • Περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

 

Οι προβλέψεις για τις επόμενες μέρες

Πιο αναλυτικά σε ό, τι έχει να κάνει με τις νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων, για το Νομό Καρδίτσας αναφέρονται τα εξής:

–         Την Τετάρτη στις 8.00 το πρωί αναμένεται χιονόπτωση  η οποία θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια θα γίνει ασθενής Οι θερμοκρασίες έως 1- βαθμό Κελσίου η ανώτερη.

–         Την Πέμπτη θα ξημερώσουμε χωρίς χιόνια, αλλά αναμένεται πολικές θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από -13 έως -18 το πρωί και έως 1 βαθμό Κελσίου το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά οι θερμοκρασίες θα είναι από -9 έως – 14 βαθμούς Κελσίου.

–         Το Σάββατο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν. Το πρωί η Καρδίτσα θα ξυπνήσει με 1 βαθμό Κελσίου και το μεσημέρι θα ανέβει στους 6 η μέγιστη για να πέσει και πάλι κάτω του μηδενός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρκετά κρύα προβλέπεται να είναι και η επόμενη εβδομάδα και όπως όλα δείχνουν ο φετινός Γενάρης θα είναι άκρως χειμωνιάτικος.

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά την Τετάρτη 11/1 όλα τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα