Στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» εκλέχτηκε ο Μπ. Παπαδόπουλος


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Αμφικτυονία» εκλέχτηκε ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Παπαδόπουλος στις αρχαιρεσίες που έγιναν στα πλαίσια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/12/2014 στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δ. Σοφάδων μετά την υπ’ αρ. 262/30-10-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δ. Σοφάδων είναι από τα παλιότερα μέλη του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 56 Δήμοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Ο Όμιλος που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από το 1986, αρχικά ως ένα δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων, εξελίχθηκε σήμερα σε έναν Ευρωπαϊκό Οργανισμό που σαν κύριο στόχο του έχει θέσει τη διαβίωση των λαών της Μεσογείου σε περιβάλλον διαρκούς ειρήνης και αειφόρου ανάπτυξης, οικονομικά αποτελεσματικής, κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά βιώσιμης, με συνοχή και ασφάλεια των περιοχών τους.

Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία αναλαμβάνει διαρκώς ποικίλες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων αλλά και την υποβοήθηση των μελών του προς την κατεύθυνση αυτή. Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογικών διαδικασιών δήλωσε:

«Η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας διακρατικής οικογένειας με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και Μεσογειακά χαρακτηριστικά που έχει θέσει υψηλούς στόχους αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Επιδίωξή μου είναι η συνδρομή στις προσπάθειες του επί πολλά χρόνια Προέδρου της Αμφικτυονίας κ. Αργιανά καθώς και των υπολοίπων συναδέλφων μου στο Δ.Σ. προκειμένου να προωθηθούν ακόμα πιο δυναμικά και αποτελεσματικά οι στόχοι του Ομίλου. Παράλληλος στόχος μου όμως είναι και η υποστήριξη και προβολή ζητημάτων του Δ. Σοφάδων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην ατζέντα δράσεων της Αμφικτυονίας.»

Προηγούμενο άρθρο Κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στο Γ.Ν. Καρδίτσας ζητάει η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Καραγκούνηδων από όλη τη Θεσσαλία στον Παλαμά Καρδίτσας