Ειδήσεις

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα 52α Καραϊσκάκεια


Δυναμικά συνεχίζεται η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει διαδοχικά επί σκηνής τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας», τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Γοργοβιτών μαζί με τον Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό», το Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου», τον Λαογραφικό, Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Θεσσαλικό Χοροστάσι», το χορευτικό συγκρότημα «Shivam» από την Ινδία και τον Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους.

Αυτή ήταν η  δεύτερη κατά σειρά βραδιά της φετινής διοργάνωσης και για άλλη μια φορά η κεντρική πλατεία της πόλης ήταν κατάμεστη από κόσμο, αποδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.

Κάθε βράδυ, στις 21:00, χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις φιλοξενούμενες χώρες (Ινδία, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρο), που μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους κουλτούρας, σμίγουν στη σκηνή των Καραϊσκακείων στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Με εξίσου μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εμφανίσεις των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού. Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 17 συνολικά χωριά, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ., δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη να ζήσει από κοντά τη μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης των όσων διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Τα Καραϊσκάκεια, που είναι αφιερωμένα στα θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα, γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας όπως επίσης με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη δύναμη του Συλλόγου Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Καλλιτεχνική επιμέλεια-σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός-σκηνοθέτης. Σχεδίαση αφίσας και προσκλήσεων: Νίκος Κωτούλας.

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Ολυμπία Βαρζώκα, Βανέσσα Στυλοπούλου.

 

Πρόγραμμα Πέμπτης 27 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00 μ.μ.

>Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

>Χορευτικό συγκρότημα «Quartiere Villanova» από την Ιταλία

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

 

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00 μ.μ.

Γεωργικό: Κύπρος

Κυψέλη: Ινδία

Πασχαλίτσα: Ρουμανία

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ώρες 8:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Οργάνωση: Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας – Τμήμα Αιμοδοσίας.

 

 

Ώρες 11:30-12:30π.μ.

Δράση πρόληψης και προαγωγής της υγείας σχετική με τους κινδύνους των καλοκαιρινών μηνών με τίτλο «Καύσωνας-κουνούπια. Όχι αυτό το καλοκαίρι!» στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Οργάνωση: Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, 1η και 2η Τ.ΟΜ.Υ Καρδίτσας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • «Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα και την ηλιακή ακτινοβολία», Ειρήνη Πλιάσσα, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής υπηρεσίας, Κέντρο Υγείας Καρδίτσας
  • «Σαν παιδί μαθαίνω να προστατεύομαι από τους κινδύνους του καλοκαιριού», Μαριάνθη Γκινή, Παιδίατρος, 1ηΤ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας
  • «Θεατρικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά των εργαζομένων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και φίλους τους»
  • «Νόσοι που μεταδίδονται από τα κουνούπια και μέτρα πρόληψης», Παρασκευή Αργυρίου, Γενικός Ιατρός, 2ηΤ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας
  • «Παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας», Βασίλειος Τσιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων
Επόμενο άρθρο Με τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής ο κ. Κουλοκτσής