Στο Μασχολούρι Σοφάδων μεταφέρεται η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, στο Δημοτικό Σχολείο Μασχολουρίου, θα είναι ο επόμενος «σταθμός» των πρόδρομων εκδηλώσεων της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που πραγματοποιεί η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), το τετραήμερο από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2013, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Σύμπραξη, το EuropeDirect, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, αλλά και σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, και ώρα 8.00μμ., στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μασχολουρίου, όπου ο Σύλλογος στεγάζει τη δράση του.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

  • Ομιλία με θέμα «Βιοκλιματικές Οικολογικές Κατασκευές – Αστικό Πράσινο» από τον κ. Ευάγγελο Δ. Κατσαρό, Πολιτικό Μηχανικό

  • Παρασκευή εδεσμάτων από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

  • Σύντομη παρουσίαση του τμήματος latin χορών του Συλλόγου

  • Προβολή της ταινίας «Το θαύμα των Ελλήνων» που αναφέρεται στη δύναμη της ελληνικής ψυχής

Ανάλογη εκδήλωση θα ακολουθήσει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στο Μουζάκι και πιο συγκεκριμένα στην Κλειστή Δημοτική Αγορά (και πάλι στις 8.00μμ.)

Οι κύριες εκδηλώσεις της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, που είναι αφιερωμένη στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο, θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο από 19 έως 22 Σεπτέμβρη.

Η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων και Ειδών Χειροτεχνίας θα λειτουργήσει, όπως κάθε χρόνο, στο άλσος Παυσιλύπου. Για περισσότερες πληροφορίες : www.oikosfaira.gr/

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Νόμιμη η μεταφορά των κυνηγετικών σκύλων σε κουτιά και κάσες
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για εκσυγχρονισμό των Κ.Υ. του Νομού