Πρωτοσέλιδο

Στο Νομό Καρδίτσας τα μεγαλύτερα ύψη βροχής


Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Αντίνοος» στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 20:00 της Τρίτης 16 Ιουλίου 2019 τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Καρδίτσα (80 χιλιοστά), στη Βυτίνα Αρκαδίας (46 χλιοστά), στην Καλαμπάκα (41 χιλιοστά), στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας (40 χιλιοστά) και στα Τρίκαλα (34 χλιοστά).

Μεγάλα ύψη βροχής κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και έως το πρωί της Τετάρτης 17/07, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Πελοπόννησο και Κρήτη, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα. Όπως φαίνεται από τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο «Αντίνοος» άφησε 105 χιλιοστά στη Ζαγορά Πηλίου, 76 χιλιοστά στο Βόλο και 71 χιλιοστά στη Μακρυνίτσα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης 17/07 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση στην Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, τα ορεινά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέοι απ’ όλη τη Θεσσαλία προσομοιώνουν Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας