Ειδήσεις

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και αυτοδιοικητικοί της Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από την Πέμπτη 30/11/2017 έως και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα.

Κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου ήταν η ανάγκη για Μεταρρύθμιση στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την Αποκέντρωση, την προώθηση της Τοπικής Ανάπτυξης και την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

Αντιπροσωπεία  της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών  Κοινοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας,   έδωσε το παρόν στο Συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση σε όσα συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την παρέμβαση τους σχετικά με την έντονη φημολογία για  αλλαγές στον «Καλλικράτη» και το νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης.

Ο κ Ευάγγελος Λύτρας, πρόεδρος της Ένωσης Προέδρων  αφού πήρε τον λόγο, τόνισε εξ αρχής την ανάγκη να ακουστεί η φωνή του Συλλόγου μας σε όλη την Ελλάδα, μιας και εκπροσωπούμε σαν ο μόνος εν ενεργεία Σύλλογος όλους τους προέδρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνέχισε επισημαίνοντας  την ανάγκη ύπαρξης του προέδρου και των τοπικών συμβουλίων ως θεσμικά όργανα έτσι ώστε να μεριμνούν για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει στην τοπική κοινότητα και να ενημερώνουν το δημοτικό συμβούλιο για την άμεση επίλυση του. Τα καθημερινά προβλήματα μιας τοπικής κοινότητας είναι πολλά και κανείς δεν μπορεί να τα γνωρίζει αν δεν τα αντιμετωπίσει άμεσα. Διευκρίνισε πως τα δύσκολα χρόνια της κρίσης που διανύουμε, οι Τοπικές Κοινότητες είναι αυτές που κρατούν όρθιες τις μικρές κοινωνίες, συνεπώς η όποια επιχειρούμενη αλλαγή του νομοθετήματος του Καλλικράτη αναφορικά με τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των χωριών, οφείλει να κινείται στην κατεύθυνση της στήριξης και της ενεργοποίησης των συμβουλίων των κοινοτήτων, σε στενή πάντα συνεργασία με τα όργανα του Δήμου. Η ανάγκη για την διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων είναι εκείνη που χρειάζονται τα χωριά μας, με σκοπό την συνεχιζόμενη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ένωση Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών  Κοινοτήτων, της Π.Ε. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Τσιώνος: Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων στον δρόμο του αγώνα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για συμμετοχή στην απεργία