Ειδήσεις

Στο Συνέδριο της ΠΟΣΕΑ ο Σ.Ε.Α. Παλαμά


Με την παρουσία της Προέδρου του Ε.ΚΕ.Α κ. Χάρις Ματσούκα και του Επιστημονικού Διευθυντή κ. Κώστα Σταμούλη πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Το παρών έδωσαν αντιπρόσωποι από πολλούς συλλόγους-μέλη της ΠΟΣΕΑ αλλά και αρκετοί παρατηρητές. Επίσης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Ε.Α. (Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών).
Το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Γκαζούνης και ο έφορος διαχείρισης αίματος Στράτος Πέτρου.
Η ηγεσία του Ε.ΚΕ.Α, παρουσίασε το νέο σχέδιο του οργανισμού για την κεντρική διαχείριση του αίματος στην χώρα σε άμεση πάντα συνεργασία με τα Κέντρα Αιμοδοσίας. Ο στόχος όπως είπαν είναι διττός:
1. Η καλύτερη αξιοποίηση του προσφερόμενου αίματος αφού το Ε.ΚΕ.Α έχει τεκμηριώσει την άποψη ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους πάσχοντες με την ίδια ποσότητα αίματος που συγκεντρώνουμε σήμερα.
2. Η επίτευξη οικονομίας κλίμακος μέσα από τον συντονισμό των εξωτερικών αιμοδοσιών, αφού δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε γεωγραφικές και εποχικές παραμέτρους.
Η κυρία Ματσούκα άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις επί του σχεδίου που έκαναν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων -σε ορισμένες περιπτώσεις με οξύ τρόπο- δεσμεύτηκε να τις μελετήσει και ως εκ τούτου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μεταβατικής περιόδου.

Κατά τα άλλα οι τρεις σημαντικότερες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης έχουν ως εξής:
1. Εγκρίθηκε η οικονομική χρήση της προηγούμενης περιόδου και ο προϋπολογισμός για την νέα περίοδο.
2. Αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Π.Ε.Ν.Ε.Α. ώστε με την συνεργασία και των Συλλόγων αλλά και των ίδιων των Μελών της Π.Ε.Ν.Ε.Α. να συνταχθεί ένας εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας με στόχο την μετεξέλιξή της σε ένα δυναμικό μοχλό προσέγγισης των νέων.
3. Μετά την υποψηφιότητα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας για την ανάληψη της διοργάνωσης της 29ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αποδοχή της πρότασης προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους φορείς του Ν. Αχαΐας για την πραγματοποίησή της στην Πάτρα το 2018.
4. Η Γενική Συνέλευση επίσης αποφάσισε μετά την ενημέρωση από την Πρόεδρο του Ε.ΚΕ.Α. κα Χάρις Ματσούκα καθώς και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, η Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης να πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 2018.

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του ΘΕΣΤΟ στον ΕΛΓΑ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου