Ειδήσεις

Στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας


Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: ‘Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Καρδίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας. Μια από τις συμμετοχέςτου σχολείουμε τη μορφή αναρτημένης παρουσίασης στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης είχε θεματολογία σχετική με Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ καθώς και περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιείται κατά τη φετινή χρονιά στο σχολείο, και περιλάμβανε:α) την έκθεση μιας μακέτας με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση μιας συμβατικής κατοικίας σε βιοκλιματική, την οποία επιμελήθηκε ο Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού που λειτουργεί στο σχολείο και β) μια παρουσίαση powerpoint με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων, για την οποία εργάστηκαν μαθητές των Τομέων Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής – Αυτοματισμού και Μηχανολογίας.

Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκανοι ίδιοι οι μαθητές, με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητριών. Οι μαθητές Σταφυλάς Παναγιώτης, Γκατζής Δημήτριος, Θανασούλης Γεώργιος, Ντούρλια Μαρία, Θανασιάς Νικόλαος, Καλούσης Ελευθέριος, Βρέκος Αντώνιος, Διαμάντης Δημήτριος και ΘώμοςΔημήτριοςεπέδειξαν αξιέπαινο ζήλο για την ετοιμασία και την οργάνωση των εκθεμάτων.Η παρουσίαση που πραγματοποίησαν στο μαθητικό κοινό της πόλης ήταν για όλους τους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία. Επίσης παρακολούθησαν εισηγήσεις των σχολείων που συμμετείχαν στο συνέδριο, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Γιαννακούδη Αικατερίνη, Μαγγίνα Ουρανία,Μητρίδου Μαργαρίτα και Παπαδοπούλου Αικατερίνη ευχαριστούν θερμά τους διοργανωτές για την υποστήριξή τους, τους υπεύθυνους της Δημοτικής Πινακοθήκης για τη φιλοξενία τους, καθώς και τους μαθητές της ομάδας τους για την επιτυχημένη συνεργασία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αστυνομικό Μουσείο: Συγχαίρουμε για την αστυνομική επιτυχία!
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας