Ειδήσεις

Στο 2ο Ενωσιακό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα ο Φωκιανός


Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης,  διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε΄ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. το 2ο Ενωσιακό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα για Αθλητές και Αθλήτριες κάτω των 12,14,16 ετών.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Ο.Α.Νίκαιας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το άθλημα της αντισφαίρισης και έχουν επίσημο αγωνιστικό δελτίο της Ε.Φ.Ο.Α

Τρόπος διεξαγωγής αγώνων:

* Οι αγώνες θα διεξαχθούν  με σύστημα Knock –out στα 2 νικηφόρα sets των 6 games.

.H κατάταξη των ταμπλό θα γίνει σύμφωνα με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Φ.Ο.Α  .

. Ισχύουν όλοι οι επίσημοι κανονισμοί του μονού παιχνιδιού της Ε.Φ.Ο.Α.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες στις κατηγορίες κάτω των 14 ετών & κάτω των 16 ετών με τρείς αθλητές (3) αθλητές και μια (1) αθλήτρια  κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Γραπατσά Φανούριο ( κάτω14 ετών)  &

 2) Χαλιαμάλια Επαμεινώνδα, Χαρόβα Αντώνιο & Χαλιαμάλια Ελευθερία    

        (κάτω16 ετών)

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους             κ .Θωμάς Γραπατσάς

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ       

                              ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ λΑΡΙΣΑΣ

 

ΕΝΑ  (1)  ΜΕΤΑΛΛΙΟ (1ης )  ΠΡΩΤΗΣ  ΘΕΣΗΣ,  (1) ΜΕΤΑΛΛΙΟ  ΔΕΥΤΕΡΗΣ (2ης ) ΘΕΣΗΣ   ΚΑΙ  (2)  ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΡΙΤΗΣ (3ης )ΘΕΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΘΛΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ   

ΣΤΑ   ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  2016 ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΤΙΣ 28-29/05/2016.(ΟΡΦΕΑ)

&  ΣΤΙΣ  4-5/6/2016 (ΝΙΚΑΙΑΣ)

Στιβαρή  για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού στα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ του ΝΟΜΟΥ λΑΡΙΣΑΣ  2016”

 

1.) Το πρωτάθλημα του Ορφέα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  28-29/05/2016 στα ανοικτά γήπεδα   (3 ΓΗΠΕΔΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ) των αθλητικών εγκαταστάσεων του LARISSA SPORTS CENTER  και

2.) Το πρωτάθλημα της Νίκαιας έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις 04-05/06/2016 στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Ο.Α.Νίκαιας.

Και τα δύο πρωταθλήματα έλαβαν χώρα, υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α και αποσκοπούσαν στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου) που ασχολούνταν με το άθλημα της  αντισφαίρισης, στο Λάρισα καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω

 

γκρουπάκι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα στην κατηγορία σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια (9-12 χρονών, ) με πράσινες μπάλες με τον μικρό αθλητή Τσεκούρα Εύαγγελο, και στα Κορίτσια με την  Γραπατσά Μαρίνα

& στην κατηγορία για Αγόρια ( 13-15 χρονών, Γυμνάσιο)με τον Γραπατσά Φανούριο.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι αθλητές  του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Μαϊου και Ιουνίου που μας πέρασε  εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα (στον ΟΡΦΕΑ) στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος,  δεν κατάφερε να πιάσει την αγωνιστική του απόδοση των προπονήσεων του (στους αγώνες της Νίκαιας ήταν και τραυματισμένος) και αν και αγωνίστηκε με περίσσιο θάρρος, δίνοντας από (4) τέσσερις αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα με τους μικρούς Λαρισαίους και Βολιώτες  αθλητές, δεν κατάφερε να γράψει και τις αντίστοιχες νίκες, αλλά μόνο τις μισές οι οποίες τον έστειλαν να καταλάβει τις (3ες) Θέσεις στα γκρουπάκια του  και να καταλάβει  τα  μετάλλια της 3ης Θέσης.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα είχε ακριβώς ανάλογη πορεία αφού δεν κατάφερε να πιάσει και αυτήν την βέλτιστη αγωνιστικής της απόδοση, δίνοντας αγώνες σε γκρρουπάκια των (4) αθλητριών αντίστοιχα και στα δύο πρωταθλήματα,     δεν  κατάφερε να γράψει και αυτή  τις αντίστοιχες νίκες, αλλά μόνο τις μισές οι οποίες την έστειλαν να καταλάβει τις (3ες) Θέσεις στα  γκρουπάκια της  και να καταλάβει  τα  μετάλλια της 3ης Θέσης.

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του (αν και οι αγώνες ξεκίνησαν μετά τις 21:30 το βράδυ)  δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Λαρισαίους αντιπάλους του(Γιαννή.Ν, Γρηγορίου. Α & Μπίπμη Πέτρο, στο πρωτάθλημα του Ορφέα)  τους οποίους προσπέρασε  καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Στους αγώνες της Νίκαιας ενώ είχε γράψει είδη δύο νίκες υπέρ του με τους αθλητές της Λάρισας Μπαμπανιάρη Κων/νο & Μαδούρο Παναγιώτη ,παίζοντας πολύ επιθετικά και πιέζοντας ασφυκτικά και με ρίσκο τον αντίπαλο του Μαυρομάτη Δημήτρη του ΑΣΑΛ υπέπεσε σε ορισμένα κρίσιμα αβίαστα λάθη τα οποία του στέρησαν και την νίκη, στέλνοντας τον στην την (2η )Θέση στο γκρουπάκι του (αφού είχε δύο νίκες και μία ήτα ) καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (2ης ) Θέσης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος Πρόεδρος του ΕΒΕ ο Βύρων Παππάς
Επόμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε ο ΣΕΑΝ