Στο 35ο παγκόσμιο συνέδριο για την έρευνα του χορού η Μ. Καραπαναγιώτη


Στην Αθήνα διοργανώθηκε και φέτος από τις 24 ως τις 28 Ιουλίου το 35ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού από το CID Διεθνές Συμβούλιο Χορού της Unesco.

Σύμφωνα με στοιχεία του CID, το Συνέδριο παρακολούθησαν 131 εγγεγραμμένοι σύνεδροι, από 26 χώρες των 5 ηπείρων, άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, μέσα σε πνεύμα που ενθάρρυνε την ενεργό συμμετοχή και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 93 παρουσιάσεις που περιλάμβαναν:

  • 42 ερευνητικέςεργασίες

  • 15 διαλέξεις

  • 26 μαθήματα

  • 7 βίντεοπροβολές

  • 3 εκθέσεις

  • εισηγήσεις 5 πανεπιστημιακών από 4 χώρες σε επιστημονικό επίπεδο για το χορό.

Υπεύθυνοι για την επιτυχημένη διοργάνωση ήταν το Χοροθέατρο “Δόρα Στράτου” και τα Τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του CID σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CIDUNESCO.

Η χορογράφος, χοροθεραπεύτρια και εκπαιδευτικός κα Μαρία Καραπαναγιώτη συμμετείχε και φέτος στις εργασίες του Συνεδρίου με παρουσίαση τμήματος της έρευνά της με τίτλο «Χοροθεραπεία σε ανθρώπους με νοητική υστέρηση», η οποία περιείχε προβολή υλικού σχετικά με τη δημιουργία ομάδων χορού σε ΑΜΕΑ και σε δομές Ψυχικής Υγείας.

Στις φωτογραφίες η Κα Μαρία Καραπαναγιώτη με τον Κο MichelFrancoisJacques από τις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής σε μια φιγούρα KompaDance και με την Κα SitaSpada του ινδικού κλασικού χορού κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Η άρτια διοργάνωση του 35ου Παγκόσμιου Συνέδριου για την Έρευνα του Χορού ικανοποίησε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό και δημιούργησε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την επιτυχή συνέχιση δράσεων σχετικών με την τέχνη του χορού.

Επίσης, η κα Καραπαναγιωτη εξασφάλισε και ακόμη μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πιστοποίηση σε θέματα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς από CID Διεθνές Συμβούλιο Χορού της Unesco ΠΟΥ σημαίνει ότι όλα τα μαθήματα [ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΧΟΡΟΥ ] που διδάσκονται έφηβοι κι ενήλικες στη σχολή της συμπληρώνοντας αριθμό ωρών θα λαμβάνουν πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του οργανισμού, το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη προς τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια μήνυμα Ασ. Σκόνδρα