Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης


Με απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε το απόγευμα το παρακάτω ψήφισμα που εξέδωσαν οι φορείς του Νομού στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο νομαρχιακό κατάστημα, για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Το ψήφισμα καταλήγει καλώντας όλο τον κόσμο της Καρδίτσας να παρευρεθεί την Παρασκευή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το νέο αυτό ολοκαύτωμα που ξέσπασε ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

«Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Καρδίτσας, ΤΕΔΚ, Εργατικό κέντρο, ΕΒΕ, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ) στη σημερινή μας Συνεδρίαση εγκρίνουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα: Τις τελευταίες ημέρες συντελείται στη Γάζα ένα νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Διεθνείς συνθήκες παραβιάζονται, ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, αποφάσεις του ΟΗΕ καταρρακώνονται, ενώ η βία κλιμακώνεται με συνέπεια την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή.
Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας, ευαισθητοποιημένοι από τον απροκάλυπτο βιασμό της ειρήνης:
– Καταγγέλλουν την επιθετικότητα του Ισραήλ, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των στρατευμάτων του και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

•          Καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.

•          Απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει τη διέλευση όπλων μέσω της χώρας μας, με προορισμό την εμπόλεμη περιοχή.

•          Ζητούν στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. 

•          Καλούν τους πολίτες του Νομού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 – 01 – 2009 και ώρα 5.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

•          Καλούν τους πολίτες του Νομού, να καταθέσουν χρήματα υπέρ των Παλαιστινίων στον λογαριασμό που άνοιξε το Ελληνικό τμήμα της UNICEF με αριθμό: 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας.

Προηγούμενο άρθρο Άλλη μια επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στις 19 Ιανουαρίου στον κόμβο Ιτέας και από’κει στην εθνική οδό